Zvezda uštedela i zaradila

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.07.2013.
22:41
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji fudbalski klub daleko je od izlaska iz finansijske krize ali je tokom letnjeg prelaznog roka vicešampion Srbije uspeo da uštedi i zaradi novac solidnom politikom koju je Uprava sprovela.

Povezane vesti

Zamisao koja je iznesena po dolasku nove Uprave, da se može prekinuti štetno poslovanje i klub izvući sa ruba propasti, delimično je sprovedena u delo već tokom letnjeg prelaznog roka.

U Ljutice Bogdana su uspeli da se oslobode "velikih potrošača", da uštede na platama i zarade novac prodajom određenih fudbalera, a ipak u novi šampionat uđu sa boljim timom nego što su imali u prethodnom.

Zvezdu su od završetka prethodne sezone napustila čak četrnaestorica fudbalera i trener sa visokim primanjima.

Neki su klub napustili svojom voljom i uz pomoć Arbitražne komisije, ali je bilo i onih na kojima je Zvezda uspela da zaradi. Bez obzira na sve, ušteda je zagarantovana bez obzira na način na koji su igrači napuštali "Marakanu".

Kada se saberu zarade četrnaestorice fudbalera koji više nisu na platnom spisku, Zvezda je napravila uštedu od 1.626.000 evra a pride zaradila 2.930.000 od prodaje Uroša Spajića, Ognjena Mudrinskog i naknada za trening kompenzaciju u slučaju Jankovića, Mijailovića i braće Srnić.

Naravno, treba imati u vidu da je od tog novca plaćena licenca za učešće u LE, vraćeni dugovi Jagodini i Slobodi ali i regulisan veći deo dugovanja prema sadašnjem igračkom kadru.

Sa druge strane, u klub su dovođeni igrači za koje nije plaćano visoko obeštećenje ili su dovedeni kao slobodni fudbaleri.

Đorđe Rakić, Miloš Ninković, Nejc Pečnik i Nikola Mijailović dovedeni su bez centa obeštećenja dok je za Aleksandra Kovačevića Spartak dobio blizu 200.000 evra što nije preterano velika suma.

Kada su sklopljeni ugovori u pitanju, treba reći da je Ninković dobio najveću zaradu od oko 280.000 evra ali kada se sve sabere, Zvezda je sa novim igračima ostala daleko ispod sume od 1.6 miliona evra koliko su zarađivali igrači koji su napustili klub.

Kada se podvuče crta, Uprava crveno-belih pokazala je da se može poslovati kvalitetno ali treba sačekati i početak sezone kada će rezultati biti najveće merilo onoga što je rađeno tokom leta.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.