Zvezdi drugi trofej i 12. pobeda!

Autor: Beta Beta
nedelja 22.09.2013.
20:39
Izvor: Beta

Vicešampion Srbije i ABA lige vezao je 12. pobedu a na turniru u Francuskoj osvojen je i drugi trofej u sklopu priprema za novu sezonu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su danas pripremni turnir za novu sezonu u francuskom gradu Miluzu, pošto su u trećem kolu pobedili šampiona Poljske Zelenu Goru sa 80:75 (26:19, 13:26, 22:13, 19:17).

Najefikasniji u trijumfu Zvezde bio je Demarkus Nelson sa 26 poena, dok je Boban Marjanović dodao 20 poena, a uz to je imao i 15 skokova.

Crveno-beli su ponovo dobro počeli meč, brzo su stekli dvocifrenu prednost (17:7), ali je poljski šampion ubrzo uspeo da uhvati priključak.

Zvezda je na kraju prve deonice imala sedam poena viška, ali je Zelena Gora trojkama uspela da dodje do izjednačenja (32:32), a potom i do vodjstva, pa je na poluvreme ekipa Dejana Radonjića bila u zaostatku od šest poena (39:45).

U 27. minutu Zvezda je napravila preokret i ponovo došla do vodjstva (52:51), a pre svega zahvaljujući Nelsonu, koji je predvodio crveno-bele.

Kao i u utakmici sa Bajernom iz Minhena, crveno-beli su odigrali vrlo uzbudljivu završnicu i došli do pobede nad Zelenom Gorom.

Za najkorisnijeg igrača turnira izabran centar crveno-belih Boban Marjanović.


Zvezdina ekspedicija se u ponedeljak vraća iz Francuske, a za 28. septembar je zakazana poslednja pripremna utakmica protiv poljskog Turova.

Klub sa Malog Kalemegdana je prošle nedelje osvojio turnir Mega Vizura.

Ne propustite