Argentina prejaka za Srbiju, kraj za ''orlove'' u osmini finala SP

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.09.2022.
18:57
Izvor: Sportske.net

Kako su naši reprezentativci pobeđivali u grupi, danas su izgubili kada je bilo mnogo važnije.

EPA-EFE/Tomasz Wiktor
EPA-EFE/Tomasz Wiktor

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je danas u osmini finala Svetskog prvenstva. ''Orlovi'' su danas u poljskim Gljivicama ubedljivo poraženi od Argentine sa 3:0, po setovima 25:23, 25:21 i 25:23.

S obzirom da je naš nacionalni tim odlično obavio posao u grupnoj fazi takmičenja, gde je osvojio prvo mesto sa maksimalnim učinkom i bez ijednog izgubljenog seta, a da je Argentina jedva izgorila plasman u osminu finala, Srbija je u današnji meč ušla kao favorit, ali ''gaučosi'' su danas pokazali da njihova prošlogodišnja bronza na Olimpijskim igrama u Tokiju nije bila slučajnost.

Tokom prva dva seta višen je sličan razvoj događaja. Srbija je imala blagu prednost, ali od rezultata 19:18 za naš tim, događali su se preokreti, pa je Argentina i u finišu prvog i u finišu drugog seta imala više koncentracije i stigla do velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu je već bila uočljiva nervoza na licima naših igrača, odigrali su u grču taj deo igre, pokušavali da stignu vođstvo Argentine, ali u tome nisu uspeli, pa Argentinci zasluženo idu u četvrtfinale, gde će se sastati sa boljim iz večerašnjeg duela Brazila i Irana.

Bruno Lima je sa 14 osvojenih poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Fakundo Konte sa 13 i Agustin Loser sa 11 poena. U reprezentaciji Srbije nešto bolji od ostalih bili su Uroš Kovačević sa 13 i Srećko Lisinac sa 12 poena.

Ne propustite