Bolan poraz za kraj, prvak Evrope ne ide u Tokio!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.01.2020.
16:57
Izvor: Sportske.net

Odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz u trećem kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Odbojkaška Srbije poraženi su od Bugarske sa 2:3 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15), te su ostali bez šansi da se plasiraju na Olimpijske igre.

Nakon veoma neizvesnog početka prvog seta, Bugari su se odlepili na plus pet što su iskoristili da dobiju prvi period igre - 25:21.

U drugom setu nešto drugačija slika, ali i velika drama.

Odličan početak Bugara nakon čega je usledilo vođstvo našeg tima, pred kraj seta videli smo pravu dramu kada su "orlovi" došli do set lopte. Drugu je iskoristio Uroš Kovačević - 26:24.

Šta tek reći za treći set? Igralo se "poen za poen" nakon furioznog starta Srbije, ali je u finišu usledila odlična igra Bugara koji su na kraju i slavili rezultatom 25:22 i kojim su obezbedili plasman na OI.

Tako su se Bugari i sredinom trećeg seta opustili, svesni da su veću polufinalu, Srbija se nije predavala, poravnali su naši odbojkašina 2:2, dobili su četvrti set sa 25:20 i otišlo se u odlučujućipeti.

U njemu dolazimo do vođstva 7:4, ali Bugari preokreću rezultat i nakraju dolaze do pobede, kojom nas ostavljaju bez šansi za plasman uTokio.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 08.01.2020
20:00

Izgleda da ipak nismo onoliko jaki koliko smo mislili. Ali, to ne znači ni da smo užasno slabi. Moramo da se pomirimo sa porazima, nekad ih jednostavno bude. Mislim da generalno ova generacija nema ni približne tehničare i libera kakve su imale trofejne generacije i da je u tome problem. Mislim da se mora raditi na modernijem načinu igre libera i tehničara.

Tehničar se nekada, u vremenu kad sam ja počeo da pratim odbojku, zvao - dizač. Zato što se lopta dizala visoko da bi smečer imao vremena da se zaleti, skoči i raspali po njoj. To se promenilo. Sad su - svi obavezni da budu i smečeri, i primači i korektori, lopte se, u modernoj igri - ne dižu, već se upućuju brze lopte ka igraču koji sa suprotne strane nema postavljen blok, a bar dva igrača, nekad i tri pritrčavaju i nude se da budu taj igrač koji će da smečuje. Što tehničar odigrava brže, što uspeva da bolje vidi protivnikovu postavku i spremanje za odbranu i da to pročita i što brže osmisli i sprovede akciju, brzom loptom prema 30 - 50cm iznad mreže, za igrača koji će imati najviše jednog u bloku - napadi su uspešniji, a dobar rezultat izvesniji.

Mislim da smo u tome sada ispod trenutno jačih. Takođe, smo i po pitanju igre libera i primača ispod vrha. Primač libero mora tu prvu loptu, koja dolazi kao raketa, da kontrolisano primi upućujući je tehničaru ili pomoćnom tehničaru. Što je više takvih prijema - rezultat je bolji. Što se više lopta šalje u vasionu, rezultat je slabiji.

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 09.01.2020
00:54

Da bi imao uspesan napad u odbojci sve krece od prijema!slazem se sa tobm da su nam tehnicari slabiji i bezidejni u poslednjih par generacija ali daleko od toga da bas zaostajemo za ostatkom sveta.dok je postavljanje odbrane totalno druga diskusija.sve u svemu odbojka je zaista timski sport jer svaka pozicija pokriva onu sledecu i obrnuto tako da ne smes imati slabu kariku.

avatar
Ninoslav Krejic
Wednesday, 08.01.2020
19:04

Nije u redu mi kao prvaci Evrope bi trebali da idemo direktno

avatar
vlada ns
Wednesday, 08.01.2020
18:56

Tempiranje forme za olimpijadu na najnizem mogucem nivou. Premotas film i vratis se na evropsko prvenstvo i ovo. Sve jasno...