Bošković: "Ove medalje su kao zlatne za nas"

Autor: Sportske Net
nedelja 05.09.2021.
08:27
Izvor: Sportske.net, Beta

Bez obzira na sve, veliki uspeh za naš tim.

CEV
CEV

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu šampiona Evrope, pošto je sinoć u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu izgubila od selekcije Italije sa 1:3, po setovima 26:24, 22:25, 19:25, 11:25.

Kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je večeras da joj je žao što njena ekipa nije uspela da osvoji zlato na Evropskom prvenstvu pred domaćom publikom, ali je istakla da je iza nacionalnog tima uspešno leto sa dve osvojene medalje.

"Bilo je izuzetno teško igrati protiv večeras vrlo raspoložene Italije. Sve im je išlo od ruke. Igrale su tokom cele utakmice na idealan prijem, što svakako nije bila naša zamisao", rekla je Ognjenović za "Radio-televiziju Srbije".

"Toliko smo pričali o tome da moramo da ih napadnemo servisom kako bismo onemogućili da dođu do svoje igre i da im Paola Egonu bude glavni napadač i poenter kao što je bila večeras", dodala je ona.

"Žao mi je, pre svega, zbog ove atmosfere, zbog naše predivne publike, zbog prelepe prilike da se okitimo najsjajnijim odličjem u našoj zemlji", rekla je Ognjenović.

"Ali, ne bi trebalo puno da žalimo jer je teško i naporno leto iza nas koje smo završile sa dve medelje i mislim da je to veliki uspeh", istakla je kapiten reprezentacije.

Tijana Bošković rekla je posle poraza da je ponosna na svoju ekipu i dodala da su za saigrače i nju medalje osvojene ovog leta kao zlatne.

"Teško je sad bilo šta reći. Naravno da smo i tužne i razočarane, ali svakako je i ovo ogroman uspeh", rekla je Bošković za Radio-televiziju Srbije.

Srbija je osvojila svoju sedmu medalju na Evropskim prvenstvima, a drugu srebrnu.

"Preponosna sam na sve nas, imale smo nezaboravna četiri meseca, prvo Olimpijske igre, a zatim i Evropsko prvenstvo. Bronzana i srebrna medalja. Samo mi znamo koliko smo truda uložile i, verujte nam, ove medalje su kao zlatne za nas", rekla je Bošković.

Govoreći o samom finalu, Bošković je navela da njena ekipa nije imala svoj dan.

"Možda je malo glupo što tako kažem, ali to je normalno u sportu, moramo nekad da podnesemo i poraz... Želim da zahvalim divnim ljudima za večerašnji atmosferu, kao i svih prethodnih dana. Uživali smo igrajući ovde", zaključila je Bošković.

Ne propustite