Bošković: "U Ezačibaši idem da napredujem"

Autor: Beta Beta
utorak 26.05.2015.
00:26
Izvor: Beta

Korektorka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, 18-godišnja Tijana Bošković, izjavila je da se opredelila da od naredne sezone igra za turski Ezačibaši zato što je taj klub šampion Evrope i zato što smatra da u takvoj sredini može najviše da napreduje

italy2014.fivb.org
italy2014.fivb.org

Povezane vesti

Tijana Bojšković, jedna od najperspektivnijih mladih igračica sveta, prošle nedelje je predstavljena u Istanbulu, kao najveće pojačanje kluba koji je ove godine trijumfovao u Ligi šampiona.

"Znam da imam još da učim, a u Ezačibašiju ću sarađivati sa vrhunskim trenerom (Đovanijem  Kaprarom) i saigračicama, među kojima je i fantastična (turska reprezentativka) Demir Neslihan", kazala je Bošković agenciji Beta.

Prema njenim rečima, odluka o odlasku u tako veliki klub sa 18. godina nije bila laka.

"Turska liga je trenutno među najjačim u Evropi. Tu su mnogi najbolji igrači sveta, i meni zaista laska što sam se našla u tom društvu. Sada imam novi sportski cilj, da dostignem najbolje, a to će mi biti lakše ako ih svakog dana gledam i sa njima igram", kazala je Bošković.

Mlada reprezentativka Srbije branila je prethodne četiri godine boje beogradske Vizure. Posle njenog prošlogodišnjeg nastupa na Evropkom prvenstvu za juniorke, na kome je sa reprezentacijom osvojila titulu, kao i trofej najkorisnije igračice šampionata, Boškovićeva je igrala i na Svetskom prvenstvu za seniorke.

"Poziv u seniorsku reprezentaciju za mene je prošle godine bio iznenađujući. I tada sam se osvrtala i gledala saigračice, kao i protivničke igrače i trudila sam se da nešto od njih naučim", rekla je Tijana Bošković, dodajući da je nastup na tom SP bio i veliki korak ka ovogodišnjoj promeni kluba.

"Biti deo sistema u Ezačibašiju je za mene veoma važno. Ovaj klub uvek ima najviše ambicije, ali pruža i prostor za napredak mladih igrača", navela je Bošković.

Ne propustite