Briselska drama pripala Turskoj, Srbija bez evropske krune!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 03.09.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Vođstvo od 1:0 i 2:1 nije bilo dovoljno.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije nisu uspele da objedine titule šampiona sveta i Evrope. One su večeras u finalu Evropskog prvenstva u Briselu poražene od Turske nakon velike drame sa 3:2. Po setovima je bilo 25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13.

Turska je prvi put u istoriji postala prvak Evrope.

U velikom finalu koje su Turkinje igrale skoro pa na domaćem terenu, jer su imale ogromnu podršku sa tribina, suočila su se dvojica italijanskih selektora. Đovani Gvideti, koji je doskorašnji selektor Turske, nije uspeo da nadmudri Danijelea Santarelija, koji je Srbiji prošle godine doneo zlato na šampionatu sveta.

Turska je na ovaj turnir stigla puna samopouzdanja, nakon titule u Ligi nacija ranije ovog leta, odigrala je perfektno, a na kraju je protiv najjačih rivala, Italije i Srbije, pokazala da zaslužuje da se popne na krov Evrope.

Srbija je izgubila drugo finale šampionata Evrope zaredom, pošto je pre dve godine u meču za trofej bila slabija od Italije. Posledni put je Srbija bila šampion kontinenta 2019. godine, kada je u finalu savladala baš Tursku.

Finale je bilo potpuno izjednačeno, Srbija je imala 1:0 i 2:1 u setovima, Turska je nalazila načine da se vrati,  a u petom setu je turski tim bio bolji bukvalno za taj jedan poen.

Pokazalo se i na ovom takmičenju da je Melisa Vargas veliko pojačanje za Tursku. Osvojila je naturalizovana Kubanka 41 poen protiv našeg tima. Na drugoj strani je Tijana Bošković upisala 37 poena.

Ne propustite