Dominikanke zakomplikovale vizu za Pariz, odbojkašicama ne pomaže ni sjajna Bošković!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.09.2023.
08:13
Izvor: Sportske.net

Moraće Srbija da ide na pobedu u dva preostala meča.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije poražene su od Dominikanske Republike sa 3:1 (25:23, 16:25, 25:23, 25:17) u petom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji se održava u kineskom Ningbou.

Izabranice Đovanija Gvidetija doživele su prvi poraz na turniru koji je uneo određenu dozu neizvesnosti u plasman na Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Najbolja selekcija Severne i Srednje Amerike povela je sa 1:0 u setovima posle serije 6:1 sredinom prvog seta, nakon čega naše odbojkašice nisu uspele da se vrate u odgovarajući ritam.

Drugi set doneo je dosta bolju igru Srpkinja, Uzelac je "povukla" svoje saigračice, da bi Bošković zablistala u drugom delu drugog seta koji je prilično lako pripao Srbiji.

Međutim, treći set je bio veoma sličan prvom, Dominikanke su uspele da ponovo stignu do vođstva, da bi u trećem setu Srbija delovala potpuno nemoćno nakon čega je rival zasluženo slavio.

Našoj selekciji nije pomogla ni Tijana Bošković sa 32 poena, Uzelac je dodala 12, a Lozo osam. 

Sa druge strane, Gonzales je osvojila 18 poena, Martines 16, a Penja 13.

Srbija i Dominikanska Republika su dva kola pre kraja izjednačene sa 4-1, a pored toga Kina i Holandija sa po 3-1 treba da odigraju svoj duel petog kola.

Dva najbolja tima u grupi plasiraće se na Olimpijske igre, a Srbiju na turniru očekuju mečevi sa Holandijom i Kinom.


Ne propustite