Fantastične Srpkinje u finalu Evropskog prvenstva!

Autor: Mladen Heleta
petak 01.09.2023.
22:37
Izvor: Sportske.net

Još jednom će se boriti za titulu!

BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS
BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE/DS

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Briselu savladala selekciju Holandije sa 3:1, po setovima 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

U borbi za titulu ih čeka selekcija Turske sa našim bivšim selektorom Santarelijem koja je ranije danas u pet setova bila bolja od branioca titule, selekcije Italije.

Predvođene sjajnom Tijanom Bošković, naše odbojkašice su dobro započele večerašnji meč, dobile su prvi set sa 25:21, ali je u drugom usledio veliki pad u igri. Već u uvodnom delu drugog seta Holanđanke su povele sa 9:2 i do kraja seta su održavale ubedljivu prednost.

Ali, i u četvrtfinalu je naš tim pokazao da ga gubitak seta nike previše uzdrmao, tako je bilo i večeras, pa je već od trećeg seta sve došlo na svoje mesto.

Doduše, Holandija je u trećem setu vodila sa 16:12, ali Srbija tada ulazi u fantastičnu seriju, okreće na 19:17 i do kraja tu prednost nije ispuštala.

I četvrti set je doneo veliki otpor Holanđanki, bio je egal do samog finiša, ali po ko zna koji put naš tim je bio najbolji kada je najvažnije

Tijana Bošković je 26 poena osvojila u ovom meču i ponovo je bila naš najubojitiji poenter.

Ne propustite