Fešta u Ubu - Srbija u najjačem sastavu savladala Italijanke!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 05.07.2021.
23:25
Izvor: Sportske.net, Odbojkaški savez Srbije

Lepa odbojkaška predstava.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Italiju u prvoj od tri pripremne utakmice pred odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Srbija je u prisustvu 500 gledalaca u dvorani “UB” u Ubu slavila sa 3:2, po setovima 29:27, 25:19, 22:25, 21:25 i 15:12, posle 125 minuta igre.

Prvi set pripao je Srbiji posle velike borbe. Tokom čitavog seta igralo se poen za poen, ali su seniorke Srbije bile koncentrisanije i povele su sa 1:0.

U drugom setu Srbija je od početka nametnula svoju igru i još jednom pokazala zašto je najbolja svetska reprezentacija. Sredinom seta izabranice Zorana Terzića napravile su rezultatsku razliku koja im je bila dovoljna da povedu sa 2:0.

Treći set bio je gotovo isti kao prvi, ali je ovog puta Italija bolje odigrala u završnici seta i smanjila je vođstvo Srbije.

Italija je bolje odigrala u četvrtom setu, iskoristila je svoje šanse i odvela je meč u peti odlučujući set.

Kao i tokom čitavog meča i tokom petog seta vodila se velika borba. Ipak Srbija je odigrala najbolje u odlučujućim trenucima, osvojila je set i zabeležila je pobedu.

Seniorke Srbije i Italije će drugi meč, zatvorenog tipa (bez prisustva gledalaca), odigrati u dvorani USC “Voždovac” na Banjici, u Beogradu, u sredu, 7. jula od 19.00 časova, uz direktan prenos na YouTube kanalu OSS (https://www.youtube.com/OSSRBOdbojkaskisavezSrbije). Treća utakmica između Srbije i Italije odigraće se u dvorani USC “Voždovac” u petak, 9. jula od 18.00 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Turnir XXII Olimpijskih igara 2020. u konkuirenciji odbojkašica odigraće se od 25. jula do 8. avgusta u Arijake areni u Tokiju.

Seniorke Srbije igraće u A grupi sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom, a u B grupi će igrati Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska.

Ne propustite