Furiozna Srbija do polufinala, Holanđani lak zalogaj

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.09.2021.
19:08
Izvor: Sportske.net

Još dva koraka do odbrane zlata.

Printscreen Twitter
Printscreen Twitter

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije rutinski se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu u Gdanjsku nadigrala selekciju Holandije slavivši sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

Prvi set prošao je u velikoj borbi na obe strane, gde nijedna ekipa tokom većeg dela nije uspela da se značajnije odmakne, ali je asom Srećka Lisinca naš tim osvojio ovaj deo igre.

Srbija je povela sa 13:11, ali su Holanđani preokrenuli na 17:14. Uvodni set ušao je u neizvesnu završnicu kada je Uroš Kovačević izjednačio rezultat na 20:20. Usledio je pravi foto-finiš, a Srbija je zahvaljujući dva poena u nizu osvojila ovaj deo igre.

Naš tim je počeo daleko snažnije i bolje drugi set. Kako je ovaj deo igre odmica, Srbija je preuzimala kontrolu vodivši sa 7:2 i 8:3.

"Lale" su se pokazale znake života kada su smanjile na 12:7, a zatim na 14:11, ali je naš tim u oba navrata imao odgovor i nije dozvoljavao da se razlika još više spusti.

Delovalo je da je sve gotovo kad je naš tim poveo sa 20:15, a zatim stigao i do četiri set lopte pri vođstvu od 24:20.

Iskorišćena je već prva sjajnih poentiranjem Uroša Kovačevića i Srbija je zasluženo povela sa 2:0.

Treći set počeo je daleko neizvesnije nego prethodni. Polovinom seta naš tim je poveo 12:9, ali su se Holanđani trgli nakon tajm-auta i stigli do dva poena u nizu.

Finiš seta protekao je u velikoj neizvesnosti. Srbija je spasila set loptu rivala, a zatim je Luburić doneo meč-loptu našem timu.

Holanđani su se odbranili, ali nisu nakon smeča Kovačevića za plasman u polufinalu, gde će ići na boljeg iz meča Nemačke i Italije.

Polufinalni duel je na programu u poljskim Katovicama u subotu 18. septembra.

Ne propustite