Rusija pala u beogradskoj drami, nepobediva Srbija lider grupe!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.08.2021.
22:22
Izvor: Sportske.net

Samo u trećem setu nisu bile na nivou.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije slavile su protiv Rusije 3:2 (25:22, 25:19, 16:25, 24:26, 15:10) i kao prvoplasirane u grupi A nastavljaju takmičenje u osmini finala Evropskog prvenstva.

Iako oslabljene, Ruskinje su očekivano pružile dobar otpor, a za razliku od naših prethodnih rivalki na turniru, uspele su i da našem timu otkinu dva seta.

U meč je izvanredno ušla Tijana Bošković, koja je neumoljivo pogađala nebranjeni deo polja ruskog tima, a meč završila sa 31 poen. Zahvaljujući njoj i Bjanki Buši, Srbija je na startu povela sa 4:1, pa je selektor Rusije zatražio taj-aut.

Ruskinje su se trgle posle tajm-auta i stigle do izjednačenja na 8:8, a potom i povele, ali su naše odbojkašice ubrzo vratile vođstvo.

Sredinom seta dominirala je Boškovićeva, zahvaljujući kojoj je Srbija održavala prednost od nekoliko poena.

Ušlo se u neizvesnu završnicu prvog seta u kojoj se Srbija bolje snašla i zasluženo povela sa 1:0 slavivši u ovom delu igre sa 25:22.

Rusknije su bolje počele drugi set i povele sa 10:6, ali su naše odbojkašice ubacile u "petu brzinu" i od tog momenta kao da je postojao samo jedan tim na terenu.

Izabranicama Zorana Terzića je sve polazilo za rukom, a do kraja seta nije bilo većih problema.

Treći set počele su bolje Rusinje, koje su održavale solidnu razliku u odnosu na naše odbojkašice.

Srbija se sredinom seta približila na poen zaostatka, ali su Ruskinje odbile nalet naših odbojkašica i uvećala razliku na plus tri.

Rusija je povela sa 20:15 i već tada je bilo jasno da naše odbojkašice nemaju šanse da izbegnu gubitak prvog seta na evropskom šampionatu.

Do kraja seta naša igra se potpuno raspala i Ruskinje su zasluženo smanjile prednost Srbije u setovima na 2:1 dobivši ovaj deo igra sa ubedljivih 25:16.

Gubitak trećeg seta trgao je naše devojke, koje su daleko bolje počele četvrti i povele sa 7:4. Ruskinje se nisu predavale i stigle su do 7:7.

Ruskinje su preokrenule rezultat, ali je Srbija vratila vođstvo 12:11. Kako je set odmicao, igra Srbije bila je sve ubedljivije, ali se naše rivalke nisu predavale do samog kraja.

Delovalo je da ćemo lakše završiti set, ali su Ruskinje stigle do izjednačenja na 21:21, a potom je meč ušao u pravu dramu pri rezultatu 24:24 kada su naše odbojkašice spasile dve set-lopte.

To ipak nije bilo dovoljno našem timu da dođe do psihološke prednosti, pa se otišlo u peti set.

U odlučujućem setu dominirala je Boškovićeva, za koju Ruskinje nisu imale rešenja tokom većeg dela meča.

Rusija je ipak na polovini seta povela sa 8:7, ali su naše preokrenule na 11:9  i do kraja meča overile pobedu.

Ne propustite