Gajić brutalno iskren o smeni Kovača

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 24.10.2021.
11:15
Izvor: Sportske.net

Otkrio i razloge smene.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Povezane vesti

Ne stišava se bura oko neočekivane smene Slobodana Kovača sa mesta  selektora Odbojkaške reprezentacije Srbije, a ovim povodom oglasio se i predsednik OSS-a Zoran Gajić.

Prvi čovek srpske odbojke je u intervjuu za "Večernje novosti" rekao da nije bio zadovoljan kako je izgledao naš tim na Evropskom prvenstvu u Poljskoj prošlog meseca, uprkos solidnom četvrtom mestu.

"Nažalost, reprezentacija nije izgledala onako kako smo želeli. Meni je nekako najteže, jer sam Bobi bio i trener pre 20 godina. Želim mu sve najbolje, ne zaboravimo da je Grbić posle odlaska sa kormila Srbije osvojio evropsku krunu sa Zaksom", rekao je Gajić za ovaj beogradski list.

Srbija je u septembru doputovala u Poljsku sa naslovom evropskog šampiona, ali je porazima u mečevima protiv Italije i domaćeg tima ostala bez medalje.

U analizi igre naših odbojkaša, Gajić je otišao korak dalje u nezadovoljstvu.

"Sve se videlo na EP. Кako je reprezentacija igrala protiv Grčke, Turske, u mečevima za medalju. Mislim da je mnogo toga nedostajalo u ekipi tokom šampionata. Rezultat je čak bolji nego što je tim izgledao na terenu", naveo je on.

Dodao je da se neće žuriti sa Kovačevim naslednikom budući da je naredno okupljanje reprezentacije planirano tek u maju.

O mogućnosti da to bude stranac, Gajić je rekao da je mnogo važnije da se na predstojećem Svetskom prvenstvu uzme medalja.

"U ovom trenutku zaista ne znam. Nama je cilj da uvek uzimamo medalju. Dogodine imamo SP, za tri Olimpijske igre. Pa mi od Sidneja na Igrama ne znamo za uspeh. Želimo trenera koji ima zna kako se osvaja medalja na najvećem takmičenju", zaljučio je Kovač.

Ne propustite