Gajić objasnio rastanak sa Kovačem, ko su "zli pojedinci"?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.10.2021.
10:46
Izvor: Sportske.net

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije govorio o rastanku sa Kovačem.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Srbija nije uspela da odbrani tron na Evropskom prvenstvu, završili smo kao četvrti što je prokomentarisano kao neuspeh, a pored toga nismo igrali na Olimpijskim igrama što je takođe uticalo na smenu Slobodana Kovača. 

Čovek koji je osvojio Evropsko prvenstvo pre dve godine, smenjen je i to je razlog zašto se Zoran Gajić obratio javnosti. 

Govoreći za "Danas", Gajić je rekao da ne bi bilo od koristi da je došlo do nastavka saradnje.  

"Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici, zato ću maksimalno da pojednostavim odgovor. Uzimajući u obzir čitavu situaciju i atmosferu u selekciji, procenili smo da dalji Bobin ostanak, na duže staze, ne bi bio od koristi ni reprezentaciji ni njemu ni Savezu", rekao je Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. 

Maksimalno je pojednostavio situaciju. 

"Nisu sporni ni on kao trener ni igrači, svako je odličan u svom domenu, samo nisu više bili jedni za druge. Kao kada se zavole dobra devojka i dobar momak, uđu u vezu pa je raskinu, ne zato što su loši već zato što nisu bili pravi spoj".

Gajić je već saopštio Kovaču odmah nakon EP da bi moglo da dođe do rastanka. 

"Još u ličnom razgovoru u prostorijama Saveza, u prisustvu tim menadžera Edina Škorića, posle prvenstva Evrope saopštio sam mu izvesnost ovakvog raspleta. Naravno, nisam mogao niti želeo sam da sečem jednu tako bitnu stvar, već se sačekalo na kolektivni stav najodgovornijih ljudi u Savezu".

Postoji i nešto skriveno, ko su "zli pojedinci"?

"Razumem ja Bobinu reakciju, poznajem ga 35 godina, sarađivao sam sa njim i dobro znam da je veliki emotivac i voli to što radi, ali ko nije nikada sam nešto ostavio ili dobio otkaz taj i nije bio trener. Znam iz sopstvenog iskustva. Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato. Zli pojedinci će se sami pronaći u ovome što kažem", rekao je Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. 

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.