Grbić i odbojkaši zadovoljni igrom protiv Brazila

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.06.2015.
00:46
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je večeras da je zadovoljan igrom svoje ekipe i pored poraza od Brazila u Svetskoj ligi.

worldleague.2015.fivb.com
worldleague.2015.fivb.com

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije su u petak u Novom Sadu pobedili Brazil sa 3:2, ali su večeras istim rezultatom poraženi.

"Moram da budem zadovoljan. Opet smo se borili do kraja, ali smo naišli na ekipu koja je rizikovala na servisu od prvog do poslednjeg servisa. Ovo je prvi put u šest utakmica da smo imali problema na prijemu, ne zato što smo mi bili loši, nego što su oni servirali iz sve snage", rekao je Grbić novinarima u hali Pionir.

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Brazila sa 2:3 u setovima (23:25, 25:20, 21:25, 25:22, 13:15), u drugoj utakmici trećeg vikenda Prve divizije Grupe A u Svetskoj ligi.

"Kad igraš utakmice koje su poen po poen sa jakom ekipom desi se da u Novom Sadu zbog njihovih grešaka na servisu mi pobedimo, a da danas izgubimo", dodao je Grbić.

U sklopu četvrtog vikenda Srbija će u četvrtak u Novom Sadu igrati protiv Australije, a dva dana kasnije sa istim protivnikom u Beogradu.

"Ja sam zadovoljan pokazanim. Pokazujemo sve bolju formu iz vikenda u vikend. Mislim da ćemo protiv Australije igrati još bolje, trudićemo da ispravimo stvari koje nam nisu išle dobro na ove dve utakmice, njih je jako malo, ali moramo da poradimo i na njima. Opuštanja nema, sada imamo tri vikenda kod kuće i moramo da osvojimo maksimalan broj bodova", kazao je Grbić.

Najefikasniji u ekipi Srbije na večerašnjem meču bio je Aleksandar Atanasijević sa 20 poena.

"Bez obzira što smo izgubili, mislim da je veliki uspeh što smo u tri dana odigrali dve utakmice u pet setova sa jednom od najboljih reprezentacija na svetu. Sigurno da nam je žao što nismo pobedili, ova publika to zaslužuje... Ovi bodovi nisu slučajni, tek ćemo pokazati da napredujemo, mislim da možemo jož bolje", rekao je Atanasijević.

Srednji bloker Srbije Marko Podraščanin naveo je da njegova ekipa mora da bude zadovoljna pokazanim u utakmicama protiv Brazila.

"Treba da budemo zadovoljni kako smo odigrali protiv najbolje ekipe na svetu, koja nam ne leži. Igrali su super, bolje nego u Novom Sadu, servirali su iz sve snage, odvojili su nas od mreže. Odgvoorli smo i mi, stigli smo do taj-brejka gde je jedna lopta odlučila", rekao je Podraščanin.

Ne propustite