Gvideti pred Ligu nacija. "Srbija uvek igra da pobeđuje"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 25.05.2023.
19:54
Izvor: Sportske.net

Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti je vrlo motivisan pred novi izazov u karijeri.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Srbija počinje grupnu fazu takmičenja u Antaliji 30. maja, rivali su joj SAD, Turska, Poljska i Kanada.

"Završena je sezona sa Vakifbankom, sad me čekaju novi izazovi. Srećan sam što sam ovde, impresioniran sam nivoom odbojke koji svaki dan vidim na treningu u Beogradu", izjavio je Italijan na konferenciji za medije.

"Izazov pred nama je veliki jer Srbija uvek igra da pobeđuje na svakom takmičenju. To je priča slična Vakifbanku, tako da sam navikao na to. Motivisan sam, novi tim, nove igračice, novi grad, nova reprezentacija", dodao je Gvideti.

Trofejni trener turskog Vakifbanka je prokomentarisao rad sa igračicama iz domaćeg prvenstva.

"Srećan sam onim što vidim svaki dan, nivo je visok, čak su i mlade devojke izuzetno talentovane. Bolje je od onog što sam očekivao. Polazna tačka je dobra, stav je neverovatan. Zadovoljan sam svime", istakao je Italijan.

Prvu utakmicu srpski tim igraće 31. maja od 16 časova protiv SAD, dan kasnije od 19 časova protiv Turske, 3. juna od 13 časova protiv Poljske, a u poslednjem kolu 4. juna od 19 časova protiv Kanade. Srbija će u Brazilu igrati protiv Japana, Brazila, Tajlanda i Hrvatske, a u Južnoj Koreji protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. 

 Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje. Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice.

Takmičenje po grupama igraće se od 30. maja do 2. jula, a finalni turnir na programu je od 12. do 16. jula u Arlingtonu u Teksasu.

Ne propustite