Haos na SP - FIVB danas tri puta menjao sistem takmičenja u drugoj fazi!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.10.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

U četvrtfinalu i polufinalu se ukrštaju selekcije iz iste grupe.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Neverovatne stvari se dešavaju iza kulisa na Svetskom prvenstvu za odbojkašice u Poljskoj i Holandiji, a vezane su za sistem takmičenja, koji je od početka bio čudan.

Naime, Svetska odbojkaška federacija (FIVB) je danas tri puta menjala izgled tabela u drugoj fazi šampionata.

Iako je sistemom takmičenja bilo predviđeno da se u drugu fazu prenose svi rezultati ostvareni u prvoj fazi, večeras su na sajtu FIVB najpre objavljene tabele po kojima se prenose samo rezultati ostvareni sa reprezentacijama koje su se plasirale u drugu fazu. 

Samo dva sata kasnije nova informacija sa sajta FIVB i povratak na prvobitni plan. U drugu fazu sve selekcije prenose kompletne rezultate ostvarene u takmičenju po grupama.

Reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće u drugoj fazi u F grupi. U  1. kolu protiv Poljske u utorak  od 20.30 sati. U 2. kolu Srbija će igrati protiv Dominikanske Republike u sredu od 19 sati, a u 3. kolu protiv Tajlanda u petak od 15 sati. U poslednjem kolu će naše odmeriti snage sa Turskom u subotu od 17.30 sati.

U F grupi su još SAD, Kanada i Nemačka.

Na Srbiju ove promena ne bi puno uticale, pošto je upisala sve pobede i ima 14 bodova na prvom mestu.

U četvrtfinale će se plasirati četiri najbolje ekipe u grupi i tu dolazimo do još jedne nesvakidašnje odluke FIVB. U toj fazi takmičenja, kao i u polufinalu, ukrstiće se ekipe iz iste grupe.

U E grupi, iz koje Srbija može dobiti rivala tek u eventualnom finalu ili meču za treće mesto, nalaze se  Italija, Belgija, Holandija, Portoriko, Kina, Japan, Brazil i Argentina.

Ne propustite