Hladan tuš za odbojkaše u režiji Turaka, plasman na Olimpijske igre sve neizvesniji!

Autor: Ivan Cvetković
subota 30.09.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena u prvom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu koji se održava u Tokiju.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Izabranici Igora Kolakovića zabeleželi su neprijatan poraz od selekcije Turske rezultatom 3:1 (22:25, 25:20, 14:25, 20:25) u setovima i tako sebi dodatno zakomplikovali priliku da se nađu na Igrama naredne godine.

Tim Turske je odlično ušao u meč i poveo na samom startu ali su srpski odbojkaši uspeli da uzvrate ravnopravnom igrom i održe izjednačen rezultat sve do finiša prvog seta. U završnici Turci ponovo preuzimaju inicijativu i dolaze do čak tri set šanse od kojih već drugu pretvaraju u vođstvo od 1:0 u meču.

Srbija je uspela da uzvrati pravom merom, te na startu drugog seta osvaja prednost od četiri poena koju uspevaju da održe do samog finiša seta kada su iskoristili već prvu set loptu za izjednačenje.

Usledio je zatim veliki pad u igri naših odbojkaša koji su Turci predvođeni braćom Lagumdžija osvojili veoma dominantno 25:14, da bi u četvrtom setu bilo nešto više uzbuđenja.

Neizvesnu završnicu četvrtog seta Turska je prelomila u svoju korist kada je stekla tri poena prednost, a na kraju i iskoristila meč-loptu i ostvarila značajnu pobedu.

U selekciji Srbije, najefikasniji bio je Miran Kujundžić sa 17 poena, a uz njega Aleksandar Atanasijević je dodao 13.

Najraspoloženiji u timu Turske bio je Adis Lagumdžija sa 19 poena, Bulbul je dodao 14, a Mirza Lagumdžija i Matić dodali su po 12.

Naredni meč odbojkaši Srbije igraju već sutra u istom terminu sa selekcijom Tunisa.

Ne propustite