Italija u fantastičnom preokretu osvojila Evropu

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Posle ženske reprezentacije, i muškarci su postali evropski prvaci.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkaši Italije stigli su do preokreta protiv Slovenije i popeli se na krov Evrope. Italijani su slavili rezultatom 3:2 u poljskim Katovicama, po setovima 22:25, 25:20, 20:25, 25:20, 15:11. 

Mladi italijanski tim ostvario je neočekivan uspeh, dok su Slovenci drugi put uzastupno vicešampioni Evrope. 

U prvom setu Slovenija je ostvarila s početka prednost od nekoliko poena, koju je čuvala do kraja. U finišu je slovanačka selekcija povisila na čak sedam razlike, međutim Italijani su vezali nekoliko poena i dobrim servisom stigli do poena zaostatka, ali tu su stali. 

U drugom se mladi italijanski tim probudio i smanjio greške, pa je konstantno održavao prednost i prilično lako stigao do izjednačenja u setovima. 

Naredna deonica protekla je ponovo u znaku Slovenaca. Pokušavali su Italijani da stignu prednost i uspeli u jednom trenutku pri rezultatu 20:20, ali je Slovenija potom vezala pet poena i povela 2:1.

Rezultatska klackalica gledala se u četvrtom setu. Italija je popravila prijem i zadržala dobar servis, što je napravilo razliku u drugoj polovini seta i na kraju novo izjednačenje. 

Italija je preuzela inicijativu u poslednjoj deonici, iako je bilo prilično neizvesno. Poveli su Azuri 11:7, mnogo grešaka ostvarili Slovenci, što ih je koštalo još jednog izgubljenog finala. 

Najbolji u pobedničnom timu bio je Lavia sa 21 poenom, dok je Mikeleto upisao 17. Njih dvojica su praktično predvodili Azure do sedme evropske titule. Kod Slovenaca Pajenk je upisao 15 poena. 

Ne propustite