Jake Amerikanke, ali Tijana je jača - Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 12.10.2022.
22:19
Izvor: Sportske.net

Kakav okršaj svetskih i olimpiskih šampionki u Gljivicama!

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije ostvarile su plasman u finale Svetskog prvenstva u Poljskoj pošto su u Gljivicama savladale Sjedinjene Američke Države rezultatom 3:1 u setovima (21:25, 20:25, 25:17, 23:25)

Srbija će tako dobiti priliku da u finalu u subotu od 20 časova u Apeldornu odbrani naslov prvaka sveta osvojen u Japanu.

Amerikanke su osvojile prve poene, ali to nije obeshrabrilo izabranice Danijelea Santarelija da stignu i preokrenu rezultat u svoju korist, stekavši usput i šest poena prednosti u jednom trenutku.

Naše devojke je na maestralan način predvodila sa 10 poena u prvom setu, a istim tempom odbojkašica Ezačibašija nastavila je i u narednom koji je bio vrlo sličan prethodnom i okončao se na identičan način.

Pokušavale su Amerikanke da zaustave neverovatni ofanzivni potencijal Srpkinja, u trećem setu i uspele u tome pre svega zahvaljujući nešto slabijem prijemu Srpkinja, a posebno se istakla kapitenka SAD Robinson Kelsi sa devet poena u tom periodu igre.

Srbija je uzvratila početkom četvrtog seta kada je i stekla osetnu prednost koju je u nastavku ispustila, pa je utakmica poprimila dramatičan tok.

U bitnim trenucima, povukla je Bianka Buša, pridružila joj se i Tijana Bošković, pa su naše odbojkašice na kraju ponovo pobedile SAD.

Ovoga puta, u mnogo bitnijem meču.

Nestvarna Tijana Bošković meč je završila sa 33 poena, Buša je dodala 15, dok su u SAD četiri odbojkašice bile dvocifrene - Robinson, Drus, Ogbogu i Franti.

Drugi polufinalni susret na programu je sutra od 20 časova kada se sastaju Italija i Brazil.

Ne propustite