Kako je odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila "Lufthanzu" - Budimo ponosni!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 04.07.2022.
17:33
Izvor: Sportske.net

Selektor Igor Kolaković treba da bude preponosan na svoje izabranike.

Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Muška seniorska reprezentacija Srbije pokazala je veliko zajedništvo u Minhenu gde su se našli naši odbojkaši nakon sletanja aviona koji je već kasnio iz Beograda. 

Sve se desilo zbog propusta organizatora putovanja, nemačke "Lufthanze", avion je iz Minhena za Beograd krenuo dosta kasnije od očekivanog vremena, pa je sve to uslovilo i kašnjenje prilikom presedanja, iz Minhena za Gdanjsk. 

Iz Odbojkaškog saveza Srbije je stiglo obaveštenje kako se sve izdešavalo. 

"Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovili su jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma “Franc Jozef Štraus”, a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje", poslali su nam iz Odbojkaškog saveza. 

Šta se kasnije dešavalo?

"Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. “gejt”, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno da krivica nije samo naša, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija", javljaju iz OSS-a. 

Kapetan Lars je na kraju odlučio da se avion vrati na "gejt", uprkos velikim kritikama koje je trpeo od ostalih putnika, naši odbojkaši su se ukrcali na avion, a kapetan je na kraju od tim menadžera Alekse Brđovića dobio i majicu našeg nacionalnog tima. 

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.