Kovač besan pred polufinale: "Mi smo evropski šampioni, ovo je nesportski"

Autor: Sportske Net
subota 18.09.2021.
16:55
Izvor: Sportske.net

Propusti, kao i pre dve godine, samo dodatna motivacija.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije danas se sastaju sa reprezentacijom Italije u polufinalu Evropskog prvenstva. Trener našeg tima Slobodan Kovač u razgovoru za "Nova.rs" izrazio je nezadovoljstvo zbog pregustog rasporeda koji očekuje odbojkaše.

"Napeto je, polufinale, čekanje… Nije jednostavno, ali to smo čekali, to smo hteli i to je normalna situacija. Sada je bilo tri dana pauze, pre toga, Krakov – Gdanjsk i velika pauza, pa onda dve teške utakmice i selidba u Katovice. Polufinale i finale se igraju u 24 sata. Kao da je ovo pravio neko ko se ne bavi uopšte sportom. Mi treba da pripremamo utakmicu, je l’ tako? Ne čekamo poslednji dan, ali ne mogu ja da gledam protivnika unapred, moram da se pripremam za sadašnjeg protivnika, Italiju. Mi igramo utakmicu, dolazimo u hotel u ponoć, nećemo spavati pre 2 sigurno zbog adrenalina i svega, a onda odmah stiže borba za medalju. Neko ko se uopšte ne bavi sportom je napravio te gluposti. Staviš u 21.00 polufinale, to je nepoznavanje bioritma, da li je to neko uradio namerno, ne znam

Srbija i mlada reprezentacija Italije sastaju se danas od 21 sat u borbi finale. Srbija je prethodno slavila protiv Holandije 3:0, dok su Italijani istim rezultatom nadjačali Nemačku. 

"Oni su iznenađenje za sve površne poznavaoce, u mlađim kategorijama već dugo unazad imaju sjajne rezultate, tu su i dečaci koji nisu dobijali šansu da igraju u italijanskom prvenstvu, ali tu su Resine i Botolo koji su već standardni u svojim klubovima, dva mlada primača. Mikileto igra u Trentu, jedan je od najpriznatijih mladih igrača, Đaneli godinama igra na vrhunskom nivou. Upoređuju ovo sa onom generacijom Fenomena koji su 1991. krenuli da vladaju svetskom odbojkom. Samo se čini da su izgleda preskočili nas, izgleda da su odmah rekli da je reprezentacija Poljske bolja nego ona Švedska koju su oni svojevremeno pobedili u finalu (1989. godine). I oni moraju prvo da naprave veliki korak, da pobede Srbiju, pa onda da igraju sa Poljskom u finalu“, komentarisao je Kovač.

Naš selektor osvrnuo se na nepoštovanje i omalovažavanje srpskog tima od strane organizacije turnira.

„Da se ovo što se nama događa dešavalo nekom na Evropskom prvenstvu za žene u Beogradu, pravili bi svi skandale neviđenih razmera. Ali ovde je izgleda normalno, desilo se, nema veze. Mi smo 2019. dobili jedan kombi, dok su svi dobili autobus. Španci imaju jedno zlato u odbojci koje su osvojili davno, uz dužno poštovanje prema Špancima, ali i oni su dobili autobus. I sada smo sleteli na aerodrom kao evropski prvaci, čekamo autobus sat i po vremena, sa vođom puta. Ukrajince, koji su stizali dva i po sata posle nas, autobus je već čekao. Znači, čekaj, sa svim dužnim poštovanjem, pa dolazi ti evropski šampion, mora da bude nekog respekta. Treninzi? Imali smo dva dana pre meča u 15.15, a igraćemo u 21.00. U petak smo trenirali u 15.30. Da li je normalno da tako bude sve, pa se menja zbog televizijskih prava i drugih stvari. Nelogično je i nesportski. Ja se nadam da će to sve da utiče dodatno i da nas motiviše. Ali nema većeg motiva od borbe za medalju", zaključio je selektor. 

Ne propustite