Kovač otvorio dušu - šta se nije dopalo selektoru?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 13.09.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Alarm u pravi čas.

BETAPHOTO/CEV/VDB/BART VANDENBROUCKE/DS
BETAPHOTO/CEV/VDB/BART VANDENBROUCKE/DS

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo posle dramatične pobede nad Turskom 3:2 i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva, gde naš tim brani trofej.

Srbija je u nedelju uveče u Gdanjsku pobedila Tursku i plasirala se u četvrtfinale, ali razloga za spokoj kod selektora nije bilo.

"Znali smo da će biti teško, ali mislim da nismo iskoristili priliku. Odlično smo igrali u drugom setu, imali pet poena prednosti i onda kao da je neko ugasio svetlo. Imali smo mnogo straha, iako smo imali reakciju. Imali smo velikih problema s prijemom servisa, a mislim da ova postava to ne bi trebalo da ima. To nisu ni bili jaki servisi, mnogo su varirali i tako nam napravili veliki problem", rekao je Kovač posle meča.

Dodao je da je normalno da se ne sluša puno kada je situacija teška, ali najvažnije je da smo došli do pobede. 

"Kada se igra na ispadanje nije bitno da li se pobeđuje 3:0 ili 3:2. Nadam se da će nam ovo biti jedna velika opomena. Ne smemo da očekujemo da će protivnik sam sebe da pobedi", naveo je on.

Sumirajući dramatičnu utakmicu i teško izvojevanu pobedu, Kovač je rekao da je alarm uključen u pravi čas.

"Turska ima mlade i interesantne igrače. Mi smo njihovog glavnog igrača zaustavili, ali neke taktičke zamisli nismo pratili, pa smo poen po poen gubili. Nismo završili neke idealne lopte i mogli smo da budemo mnogo više kažnjeni. Ko zna zašto je to dobro. Ovo je jedan alarm da moramo da budemo mnogo agresivniji u nastavku", istakao je selektor aktuelnog evropskog šampiona.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće reprezentacija Holandije, a ovaj duel na programu je u utorak od 17:30.

Ne propustite