Kovač posle pobede: "Standardno se ne veruje u nas"

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 14.09.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Selektor ističe pobedu u prvi plan.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Selektor odbojakaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač rekao je večeras, posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva, da ga raduje dobra igra njegove ekipe.

"Danas smo igrali dobro, koncentrisano. Znali smo kad ih pomerimo servisom da ćemo olakšati sebi mnogo jer ne igraju sa srednjim blokerima. Zaustavili smo jedini na ovom šampionatu njihovog najboljeg napadača Aziza, tako da je to mnogo doprinelo krajnjem rezultatu", rekao je Kovač, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je danas u Gdanjsku pobedila selekciju Holandije sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 27:25.

"Ono što treba da raduje je dobra igra. Standardno je da se ne veruje u nas, ali mi igramo za grb, za sebe i to je najvažnije. Daćemo sigurno sve od sebe", istakao je Kovač.

Tehničar Nikola Jovović rekao je da je njegova ekipa "živela za ovaj trenutak".

"Iskreno, nismo želeli da idemo kući jer bismo se onda vratili brže u klubove. Šalim se naravno. Teška utakmica, nimalo laka, nimalo jednostavna, čak sam u jednom trenutku osetio u ekipi neku nesigurnost", rekao je Jovović.

"Energetski smo izneli ovu utakmicu i smanjili smo greške na minimum. Vrlo težak turnir, napokon ćemo imati tri dana odmora i gledajte nas za vikend", dodao je on.

Aktuelni prvaci Evrope će se za plasman u novo finale boriti sa pobednikom četvrtfinala u kojem se sastaju Italija i Nemačka.

Taj meč je na programu sutra, dok je polufinale u subotu u Katovicama.

"Obe ekipe su odlične. Italija je podmladjena, Nemačka baš iskusna, nekolicini igrača je ovo poslednji turnir, ali na nama je da mislimo na nas", rekao je Jovović.

Ne propustite