Krsmanović: "Očekujem pobedu protiv Češke i plasman u četvrtfinale EP"

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 07.09.2023.
20:15
Izvor: Sportske.net

Naši odbojkaši optimisti.

EPA-EFE/LORIS CERQUIGLINI
EPA-EFE/LORIS CERQUIGLINI

Povezane vesti

Srpski odbojkaški reprezentativac Petar Krsmanović rekao je danas da ekipa ima dovoljno vremena za pripremu utakmice protiv Češke, kao i da se nada pobedi i plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Posle ovako dobre utakmice protiv Nemačke (3:1) nemamo šta drugo da očekujemo nego to", rekao je Krsmanović, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije igraju u nedelju u Bariju protiv selekcije Češke, u utakmici osmine finala Evropskog prvenstva.

Krsmanović je dodao da su se dve selekcije sastale u pripremnom periodu, a da je Srbija u oba meča slavila.

"Mislim da čim su stigli do osmine finala da imaju svoj kvalitet, ali mislim da mi možemo da ponovimo te utakmice iz prijateljskih", istakao je on.

Krsmanović je rekao da su svi u ekipi spremni za taj duel.

"Mislim da je svaki igrač spreman da da i više od 100 odsto da bi zakazali četvrtfinalni meč sa Poljskom ili Belgijom", ocenio je on.

Odbojkaš Vuk Todorović rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv selekcije Češke.

"Sada nema mesta za greške, igra se na ispadanje i moramo se što bolje spremiti i odmoriti do te utakmice u nedelju. Mislim da ako budemo sa istom energijom kao i do sada pristupili toj utakmici, da ćemo proći u četvrtfinale", dodao je on.

Todorović je na zagrevanju pred meč poslednjeg kola grupne faze sa Nemačkom povredio stopalo, ali dodaje da će uskoro biti potpuno spreman.

"Nije toliko strašno, mogao sam da izdržim tu utakmicu protiv Nemačke. Sada smo nastavili sa terapijama i u dobrom smeru ide oporavak noge. Milsim da ću kroz par dana biti stopostotno spreman i da neće biti problema", zaključio je Todorović.

Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva između Srbije i Češke igra se u nedelju od 18.00.

Ne propustite