Krsmanović veruje u polufinale i kvalitet Srbije

Autor: Sportske Net
ponedeljak 13.09.2021.
18:17
Izvor: Sportske.net

Naš tim igra sa Holandijom za prolaz u polufinale.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkaš reprezentacije Srbije Petar Krsmanović ocenio je danas da selekcija ima veliku šansu da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, kao i da se nada da će kvalitet biti pokazan na terenu.

"Mislim da imamo velike šanse i da imamo kvalitet za polufinale, i da ćemo to opravdati sutra na terenu", rekao je Krsmanović, preneo je Odbojkaški Savez Srbije.

Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igraće sutra protiv Holandije, u Gdanjsku.

Prethodno su aktuelni prvaci Evrope u nedelju posle pet setova savladali Tursku.

"U fazi ispadanja nema lakih protivnika. Mislim da smo drugi i treći set, pogotovo drugi, ispustili nekom našom nepažnjom i dekoncentracijom. Pobeda je najvažnija, sledeći protivnik je Holandija, još jedan veliki korak za nas, koji bi sutra trebalo da prevazidjemo i plasiramo se u polufinale", dodao je on.

Odbojkaš Nikola Peković rekao je da utakmica protiv Turske, mora da se "arhivira", i da se selekcija sada okreće Holandiji, koja je poznata po dobrim serverima.

"Kao i Turska, i Holandija je poznata po dobrim serverima. Na nama je da primirimo taj njihov servis i da odigramo što je bolje moguće", istakao je on.

Glavni statističar u reprezentaciji Milan Simojlović ocenio je da "najveća opasnost u polufinalu preti od Nimira Abdel-Aziza, preko kojeg ide više od 50 odsto napada na utakmici".

Četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Holandije, igra se u utorak od 17.30.

Ne propustite