Liga nacija - Italijankama zlato, Srpkinja u idealnoj postavi

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.07.2022.
21:30
Izvor: Beta

Veliko priznanje za našu reprezentativku.

Beta/FIVB/Ev
Beta/FIVB/Ev

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Italije pobednik je ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pošto je danas u finalu u Ankari pobedila selekciju Brazila sa 3:0, po setovima 25:23, 25:22, 25:22.

Ovo je prva medalja koju su Italijanke osvojile u ovom takmičenju, dok su Brazilke stigle do trećeg odličja i to trećeg srebrnog.

Reprezentaciju Italije je do pobede u vodila Paola Egonu koja je upisala 21 poen, a najbolje su je pratile Katerina Bozeti sa 11, odnosno Kristina Kirikela i Ana Denezi sa po devet poena.

U timu Brazla najbolja je bila Kisi Nasimento sa 14 poena.

Bronzanu medalju je ranije danas osvojila reprezentacija Srbije koja je u meču za treće mesto slavila protiv Turske sa 3:0 (27:25, 25:17, 26:24).

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović proglašena je danas u Ankari za najboljeg blokera Lige nacija.

Odbojkašice Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na finalnom turniru Lige nacija u Ankari, a Stevanović je deo idealne postave.

Italija je u finalu savladala Brazil i osvojila prvo mesto, a Paola Egonu je proglašena za najbolju igračicu (MVP) i najboljeg korektora.

Za najbolju na poziciji srednjeg blokera, pored Jovane Stevanović, izabrana je i Brazilka Ana Korol, najbolji libero je Italijanka Monika De Đenaro, a najbolji primači Gabi Gimaraeš iz Brazila i Italijanka Katerina Bozeti.

Ne propustite