Miljković: "Podići ćemo odbojku na viši nivo"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.11.2016.
23:51
Izvor: Beta

Budući potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OKS) Ivan Miljković rekao je danas da će dati sve od sebe da se taj sport podigne na viši nivo.

fivb.com
fivb.com

Povezane vesti

"Pružiću sebe, svoja poznanstva i imidž ne bi li odbojka dobila još više. Ako OSS od mene dobije još više, verujem da će i ostali u odbojkaškoj Srbiji biti još uspešniji", rekao je Miljković novinarima u Beogradu.

Miljkovića je predložio novi predsednik Zoran Gajić, koji je posle burne Skupštine izglasan na novu funkciju. Njegovo zaduženje biće saradnja sa medjunarodnim odbojkaškim organizacijama.

Kako je rekao, Gajićev poziv je dobio pre mesec dana kada je ostalo upražnjeno mesto predsednika OSS i da je prihvatio ponudu posle nekoliko dana jer misli da njegov plan ima "smisao i perspektivu".

Prema njegovim rečima, cilj novog rukovodstva neće biti samo reprezentacija jer treba misliti i na ostale grane Saveza.

"Cilj nije samo reprezentacija, iako je to nešto što svima nama donosi puno radosti. Ne treba zaboraviti klubove, trenere, sudije, ljude koji vole odbojku i koji su počeli da je ne prate svih ovih godina. Želja je da što više ljudi vratimo u odbojku, da što više dece 'ukrademo' od drugih sportova i pokušamo da donesemo što više stvari kako bi svi klubovi, škole odbojke i cela odbojka prosperirale", rekao je Miljković.

On nije želeo da govori o podelama medju igračima iz najtrofejnijih generacija srpske odbojke jer je "legitimno pravo" da svako ima svoje mišljenje i zastupa odredjenu opciju.

"Te opcije izgledaju isto, ali je način sprovodjenja drugačiji. Promene ćemo videti u skorijoj budućnosti. Jedino pravo obećanje jeste rad, trud i želja da se odbojka proširi i da nastavi da postiže uspehe, ne samo na reprezentativnom planu", kazao je.

Miljković je i dalje aktivan odbojkaš. On igra u Turskoj i, kako je rekao, poštovaće ugovor do kraja.

"Apsolutno sam svestan situacije i vreme ću posvetiti tako da ga koristim najbolje moguće za OSS i odbojku generalno. Profesionalni ugovori su na neki način data reč. Ja svoju reč želim da poštujem kao što sam i do sada i ne bi bilo korektno prema tim ljudima. Kasnije se apsolutno stavljam na raspolaganje", rekao je Miljković.

Ne propustite