Nepogrešiva Srbija 4/4, Azerbejdžanke skupo prodale kožu

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 24.08.2021.
21:26
Izvor: Sportske.net

Težak trijumf, iako rezultat ukazuje na drugačije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije slavla je protiv Azerbejdžana 3:0 (25:17, 25:20, 25:19) u meču 4. kola grupe A Evropskog prvenstva u Beogradu.

U beogradskog "Štark areni", naše rivalke nisu imale šta da izgube i za sat i po vremena igre pružile su odličan otpor, a neretko i bile u nadređenom položaju, iako su uoči ovog susreta imale sva tri poraza.

Srbija je silovito počela meč, ali su Azerbejdžanke počele da se oslobađaju kako je meč odmicao. Polovinom prvog seta Srbija je stigla do pet poena prednosti. U ovom delu igre raspoložena za igru bila je Bojana Milenković.

Azerbejdžanke su nastavile da pružaju čvrst otpor, a naše odbojkašice su lako ispustile solidnu prednost dozvolivši rivalu da dođe do izjednačenja - 14:14.

Od tog momenta izabranice Zorana Terzića dodale su gas i vratile plus pet - 20:15. Posebno je u ovom periodu igre zapažena bila Bjanka Buša, a Mina Popović dugo nije silazila sa servisa.

Do kraja seta nije bilo problema za naš tim i Srbija je rutinski povela sa 1:0.

Azerbejdžake su motivisane ušle u drugi set i povele sa čak 9:4, a tome je kumovala i nešto opuštenija igra naših odbojkašica.

Veliki zaostatak uticao je da se naše odbojkašice trgnu, pa su sredinom seta izjednačile na 14:14.

Ostatak seta ipak nije prošao bez drame, pošto su naše rivalke sve vreme bile u igri.

Srbija je povela sa 22:19 zahvaljujući Tijani Bošković i Bojani Milenković. Posebno je ubojita Boškovićeva dominirala u finišu drugog seta i obezbedila Srbiji prednost od 2:0 u setovima.

Treći set je počeo u dobroj borbi na obe strane. Kao i u prethodna dva, i ovaj je bio jako neizvestan. Katarina Lazović i Bojana Milenković su bile zapažene sredinom seta, a Srbija je zahvaljujući njima povela sa 15:13.

Tu se meč prelomio i do kraja seta naše odbojkašice su rutinski overile pobedu.

Srbija je tako posle četiri kola ostala sa maksimalnim učinkom, a naredni rival biće selekcija Rusije, a meč je na programu u sredu od 20 sati.

Ovaj duel odrediće ko će biti prvi u grupi i dobiti lakšeg rivala u narednoj fazi takmičenja.

Ne propustite