Ništa od novog čuda, Srbija bez finala

Autor: Darko Mitrović
subota 16.07.2022.
16:02
Izvor: Sportske.net

Brazilke su bile prejake.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Lige nacija, pošto je danas u prvom polufinalnom meču poražena od Brazila rezultatom 3:1, po setovima 14:25, 25:18, 26:24, 25:19.

Naš tim će se boriti za bronzu protiv poražene ekipe iz drugog polufinala koje počinje u 17 časova i 30 minuta, a u kom će se sastati selekcije Italije i Turske.

Reprezentacija Srbije je već napravila pravi podvig u četvrtfinalu kada je prekinula dominaciju branioca trofeja, selekcije SAD, a sjajno je započela i današnji meč protiv još jednog od najvećih favorita.

Izabranice Danijelea Santarelija dominirale su u prvom setu, prepustile su Brazilkama samo 14 poena, pa smo još više verovali u njihovo novo čudo.

Ali, kvalitet selekcije Brazila je sve više počeo da dolazi do izražaja. Brazilke su uspele da dobiju drugi set sa 25:18, a ključan je bio treći u kom se vodila najveća borba. Srbija je vodila sa 8:2, pa 10:4, ali od 14:9 su stvari na terenu počele da se menjaju. Brazilke su smanjile na 14:13 i od tada je počela da se vodi ravnopravna borba u kojoj je naš tim ipak na kraju poklekao.

Posle izgubljenog trećeg seta, u četvrtom kao da je naš tim izgubio energiju i veru u trijumf, pa je Brazil rutinski dobio taj set sa 25:19 i zasluženo se plasirao u svoje novo finale.

Ne propustite