Odbojkaši počeli pripreme za EP, podsećaju na surovu realnost!

Autor: Beta Beta
Tuesday 20.08.2019
23:34
Izvor: Beta

Muška odbojkaška rerpezentacija Srbije počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo, predvodjena novim selektorom Slobodanom Kovačem.

EPA-EFE/VASSIL DONEV

Povezane vesti

"Moramo da budemo realni, trenutno nismo u top pet reprezentacija u Evropi. Na nama je da pokušamo da osvojimo prvo mesto u grupi jer samo tako možemo da izbegnemo neke jake reprezentacije i da se nadamo borbi za medalju, koja je sada jako, jako daleko", rekao je reprezentativac Aleksandar Atanasijević na okupljanju.

Srbija će biti u Grupi B sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom.

"Sam dolazak u reprezentaciju Srbije te obavezuje da se nadaš što boljim rezultatima. Veoma je bitno da se izdignemo iz svega, pre svega na psihološkom planu", kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Nikola Jovović je rekao da je Evropsko prvenstvo bitno pre svega zbog raspoloženja.

"U sportu generalno ne zavisi sve samo od igrača ili stručnog štaba. Nismo upirali ni u koga prst tokom svih ovih godina. Menjali su se ljudi, ali ništa drastično nije promenjeno. Izgubili smo u poslednje dve godine igru i promenili identitet igrača, ali i kao tim. To je zapaženo, ali šta da se radi? Želeli smo da se sada plasiramo na Olimpijske igre, ali nismo i na nama je da vratimo sjaj odbojci i ostvarimo neki plasman na Evropskom prvenstvu", rekao je Jovović.

Marko Podraščanin je naveo da mu je velika čast što je u reprezentaciji.

"Nadam se da će ova promena pozitivno uticati na nas i uneti pozitivnu energiju. U Bariju nismo bili na nivou i zaista bi bila velika šteta da se drugi put uzastopno ne plasiramo na Olimpijske igre", kazao je Podraščanin.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.