Odbojkašice pred Azerbejdžan: "Na papiru lakši rival"

Autor: Sportske Net
utorak 24.08.2021.
10:50
Izvor: Sportske.net

Danas je na redu Azerbejdžan.

OKSbije/Twitter
OKSbije/Twitter

Povezane vesti

Sprske odbojkašice u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, koje se igra i u Beogradu, ostvarile su maksimalan učinak. Slavile su protiv BiH, Francuske i Belgije. Ostale su im još dve utakmice u grupi A, sa Azerbejdžanom i Rusijom.

"Još dve su nam utakmice ostale, iako smo već obezbedile plasman u osminu finala potrudićemo se da ih iskoristimo kao pripremu za osminu finala i nokaut fazu, koja je izuzetno važna", rekla je Tijana Bošković.

Azerbejdžan je naredni protivnik večeras od 20 sati, a Katarina Lazović kaže da ne treba da se opuštaju.

"To je na papiru lakši rival, ali ne smemo ni pred jedan meč da razmišljamo da ćemo lagano da dobijemo. Jesu slabija ekipa i od Francuske i od Belgije, ali mi uvek idemo na pobedu", kazala je mlada odbojkašica.

Još dve utakmice do kraja grupne faze i verovatno najteži protivnik za kraj Rusija, iako su Ruskinje stigle u podmlađenom sastavu. 

"Gledala sam ih, nisu došle u najjačem sastavu. Jesu slabija ekipa nego što su bile na Olimpijskim igrama, ali ne smemo nikog da potcenjujemo. Igraju u podmlađenom sastavu. Mislim da ne bi trebalo da bude problema", dodala je Lazovićeva.

Ukoliko ostvare dve pobede, u osmini finala naša selekcija će najverovatnije igrati protiv Švedske.

Ne propustite