Odbojkašice Srbije se okupile na pripremama za Ligu nacija

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.05.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na pripremama povodom takmičenja u Ligi nacija.

OSSRB
OSSRB

Povezane vesti

Kako je saopštio Odbojkaški savez, na okupljanje je došlo 18 odbojkašica, a pripremama će se naknadno priključivati igračice koje završe obaveze u klubovima.

Na okupljanju su tehničari: Bojana Drča i Marija Miljević.

Korektori: Tara Taubner i Jovana Zelenović. Libera: Bojana Gočanin i Stefana Pakić.

Blokeri: Maja Aleksić, Mina Osmajić, Hena Kurtagić i Iva Šućurović.

Primači: Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović, Jovana Cvetković, Isidora Kockarević i Branka Tica.

Aktuelni svetski šampion i prošlogodišnji osvajač bronzane medalje u Ligi nacija Srbija, igraće ove godine u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu.

U Turskoj Srbija će igrati protiv selekcija SAD, Turske, Poljske i Kanade, u Brazilu igrati protiv Japana, Brazila, Tajlanda i Hrvatske, a u Južnoj Koreji protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice.

Takmičenje po grupama igraće se od 30. maja do 2. jula, a finalni turnir na kome će učestvovati osam reprezentacija, na programu je od 12. do 16. jula u Arlingtonu u Teksasu.

Ne propustite