Otkazano veliko odbojkaško takmičenje!

Autor: Aleksandar Obrenović
Friday 08.05.2020
13:26
Izvor: Sportske.net

I to u obe konkurencije.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je danas (petak, 8. maj) da je, zbog pandemije virusa korona, otkazano odigravanje III Lige nacija 2020. u obe konkurencije. FIVB je naveo da gradovi domaćini nisu u mogućnosti da obezbede bezbedno učešće sportista i navijača, kao i visoko kvalitetno nadmetanje. Odluku su zajednički doneli Savet Lige nacija, Administrativni Bord FIVB i učesnici takmičenja, odnosno organizatori turnira.

FIVB je saopštio da će sa svim učesnicima pažljivo raditi na kalendaru i rasporedu takmičenja za Ligu nacija 2021. Takođe, posebno će se dogovarati sa Italijom i Kinom o organizaciji Finalnih turnira Lige nacija 2021.

FIVB je otkazao i III FIVB Kup Izazivača 2020, kvalifikacione turnire za Ligu nacija 2021, koji su trebalo da se odigraju u Gondomaru u Portugaliji i Zadru u Hrvatskoj.

Pravo učešća u Ligi nacija 2021. imaće Slovenija u konkurenciji odbojkaša i Kanada u konkurenciji odbojkašica, koji su plasman izborili na II FIVB Kupu Izazivača 2019. S obzirom da je ovogodišnje takmičenje otkazano, Slovenija i Kanada će igrati u Ligi nacija naredne godine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.