Pariz sve dalji, Japan deklasirao očajnu Srbiju!

Autor: Mladen Heleta
petak 06.10.2023.
13:46
Izvor: Sportske.net

Užasna partija našeg tima.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije poraženi su u Tokiju od Japana sa 3:0, u petom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Po setovima je bilo 25:17, 25:14, 25:22.

Naš tim je doživeo drugi poraz na turniru i to od direktnog konkurenta za jedno od prva dva mesta koja vode u Pariz, pa je sada ostvaranje cilja u domenu naučne fantastike. Pogotovo ako se uzme u obzir da izabranicima Igora Kolakovića slede dueli sa favorizovanim Amerikancima i Slovencima u poslednja dva kola.

Srbija je postala redovna mušterija Japana u poslednje vreme, a u prva dva seta je igrala katastrofalno loše. Toliko loše, da i ne pamtimo da su "orlovi" nekad bili u toj meri inferiorni u odnosu na bilo kog protivnika.

U trećem setu je Srbija malo trgla, vodila je do finiša, imala je 17:13, a onda je usledila nova serija Japana za ubedljivu pobedu.

O igri Srbije govori sve kada se vidi da je Aleksandar Atanasijević bio najefikasniji sa tek sedam poena. Miran Kujundžić je dodao šest.

Kod Japana je najbolji bio Judži Nišida sa 16. Ran Takahaši je imao 15, a dvocifrene kod azijske selekcije je zaokružio Juki Išikava sa 14 poena.

Srbija sada ima skor 3-2, što je dovoljno samo za četvrto mesto. Ispred su Slovenija i Japan sa po četiri pobede i porazom, dok su na prvom mestu Amerikanci sa svih pet pobeda.

Srbija sutra od 9 sati igra protiv SAD-a, a u nedelju u istom terminu protiv Slovenije. Japan igra protiv Slovenije i SAD-a, dok Slovenija igra protiv Japana i Srbije u poslednja dva kola. U tim mečevima će pasti odluka ko će zauzeti drugo mesto, a trenutno Srbija ima daleko najmanje šanse za to.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite