Podraščanin 300, Srbija preokrenula protiv Irana za poziciju koja vodi u polufinale

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 10.06.2021.
12:41
Izvor: Sportske.net

Odlična pobeda Srbije!

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Odbojkaška selekcija Srbije savladala je Iran sa 3:2 (21:25, 25:15, 26:28, 25:22, 15:8) u okviru osme runde Lige nacija.

Ponovo su naši odbojkaši sa zaostatkom ušli u ovaj meč. Najčešće naši igrači izgube prvi set na meču (prim.aut. šesti put u poslednjih osam duela Lige nacija), pa im ostaje da preokreću, što je bio slučaj i ovog puta.

Imao je naš tim šanse da bude i suprotno, ali Iranci su dobro pucali, gađali nešto slabiji prijem srpskog tima. Međutim, izjednačili su "orlovi" uz pomoć sjajnih Luburića, Podraščanina i Kovačevića, koji su nosili naš tim do kraja ovog meča.

Ponovo je Iran bio taj koji je došao do nove prednosti zahvaljujući Bardiji i Amirhoseinu, ali su izabranici Slobodana Kovača pronašli motivaciju i snagu i odigrali sjajna dva seta za veliki trijumf nad odličnim Irancima.

Dražen Luburić je bio odličan sa 23 poena, Uroš Kovačević je dodao 20, a kapiten Marko Podraščanin, koji je obeležio svoju 300. utakmicu u nacionalnom timu - 17. Kada je reč o Irancima, najučinkovitiji je bio Bardija sa 18 poena.

Ovom pobedom, Srbija se popela na 4. mesto sa skorom 6-2 i preskočen je upravo Iran. Ipak, ukoliko slavi Slovenija u duelu sa Francuskom, naš tim će biti van mesta koja vode u polufinale u tom trenutku.

Ne propustite