Šampion pao u Kragujevcu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.12.2020.
11:34
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Vojvodine poraženi su ubedljivim rezultatom od Kragujevčana.

SPD Radnički Kragujevac
SPD Radnički Kragujevac

Povezane vesti

Kragujevački Radnički naneo je poraz Vojvodini u okviru odloženog meča 9. kola BPŠ Superlige Srbije.

Bilo je 3:0 u setovima (25:22, 25:22, 25:19).

Minula takmičarska pauza očigledno nije ostavila većeg traga na učenike Dragana Kobiljskog, koji su u susretu sa šampionom države pružili možda i najkvalitetniju partiju u dosadašnjem delu sezone, i još jednom pokazali da se sa punim pravom ubrajaju u krug glavnih favorita za oba domaća trofeja.

Pojačani iskusnim srednjim blokerom Mirkom Radevićem, koji je nakon osam godina ponovo obukao dres Radničkog, Šumadinci su delovali prilično sigurno na mreži, a dodatnu razliku pravili su snažnim servisima, koji su pogađali slabe tačke u polju rivala.

Radnički je tokom čitave uvodne deonice diktirao tempo i kontrolisao rezultat. Imali su Kragujevčani u jednom trenutku maksimalnih pet poena prednosti (21:16), ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor šampiona Srbije, koji je uspeo da uhvati rezultatski priključak i uvede set u neizvesnu završnicu, ali je na kraju ipak poklekao, tako da je prva deonica pripala domaćinu – 25:22.

Početak drugog seta obeležili su siloviti servisi Irfana Hamzagića za vođstvo Radničkog od 5:3, ali je ubrzo usledio žestok odgovor od strane Novosađana, koji vezuju pet poena i preuzimaju kontrolu nad rezultatom (10:7). To je stratega Kragujevčana Dragana Kobiljskog primoralo da zatraži kratak predah kako bi sprečio dalje poniranje svoje ekipe, da bi po povratku na parket Šumadinci konačno uspeli da se malo stabilizuju i dođu do izjednačenja (12:12). Usledio je još jedan nalet Vojvodine, koja je uspela da vrati prednost od tri poena, ali su odbojkaši Radničkog ipak smogli snage za preokret u finišu seta (22:21), da bi Mirko Radević sa dva uspešna bloka odlučio ovu deonicu u korist Kragujevčana – 25:22.

Vođstvo od 2:0 u setovima nije uljuljkalo izabranike Dragana Kobiljskog, već im je samo dodatno podiglo elan da u trećem setu dokrajče protivnika. Baš kao i u prvom setu, Radnički je i tokom ovog perioda igre imao kontrolu nad rezultatom i polako, mic po mic, lomio je otpor protivnika. Kada su Kragujevčani poveli sa 22:17, bilo je jasno da je šampion na kolenima, a tačku na ovaj meč stavio je kapiten Radničkog Nemanja Dukić za 25:19 i konačnih 3:0 u setovima.

Šumadince je do velike pobede u susretu sa šampionom države predvodio korektor Irfan Hamzagić sa 18 osvojenih poena, od toga četiri sa servis linije. Sledio ga je Nikola Goić sa 9, dok su Mirko Radević i Srećko Ristić dodali po 7 poena.

U ekipi trenera Siniše Gavrančića prednjačili su Pavle Perić sa 17 i Kragujevčanin Aleksandar Blagojević sa 12 osvojenih poena.

"Iskren da budem, nismo očekivali ovako laku i ubedljivu pobedu protiv šampiona države. Očigledno je sav trud koji smo uložili na treninzima u poslednje vreme počeo da daje željene plodove. Moram da pohvalim voljni momenat kod svih naših igrača, koji su zaista ostavili srce na parketu i apsolutno su zaslužili ovu pobedu", izneo je svoje impresije Nemanja Opačić, prvi asistent trenera kragujevačkog tima Dragana Kobiljskog.

Iskusni Mirko Radević je već na svom povratničkom debiju u dresu Radničkog pokazao da će predstavljati ogromno pojačanje za kragujevački sastav u finišu sezone.

"S obzirom da je ovo moja prva utakmica, ne samo u dresu Radničkog, već i u čitavoj sezoni, izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. Svaka pobeda je draga i bitna, posebno ukoliko je izvojevana u susretu sa aktuelnim šampionom države. Evidentno je da su timska hemija i energija u ekipi na visokom nivou, što je osnovni preduslov za dobre rezultate. Čestitao bih ovom prilikom svim mojim saigračima na dobroj igri i velikoj pobedi", izjavio je novi srednji bloker Kragujevčana.

Odbojkaši Radničkog nemaju puno vremena da uživaju na lovorikama ovog trijumfa, budući da ih već u sredu, 30. decembra, očekuje gostovanje vicešampionu Srbije, ekipi Niša, u zaostaloj utakmici 11. kola BPŠ Superlige Srbije.

OK RADNIČKI – OK VOJVODINA  3:0 (25:22, 25:22, 25:19)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: Đ. Zelenović, T. Popović.

OK RADNIČKI: Milutinović, Goić 9 (1 blk), Radević 7 (3 blk, 1 as), Petrović 4 (2 asa, 2 blk), Ivanković, Dukić 5, Pantović (libero), Hamzagić 18 (4 asa, 1 blk), Ristić 7 (1 blk). Nisu igrali: Antić, Vidović, Đurić, Matić i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.

VOJVODINA NS SEME: Simić 7 (3 blk), Brborić (libero), Bajandić, Kovačević 3 (1 as, 1blk), Negić (libero), Mašulović 5 (3 blk), Buša, Blagojević 12 (1 blk), Todorović 3 (2 blk), Perić 17 (2 blk). Nisu igrali: Čubrilo, Bošnjak, Prišić i Rudić. Trener: Siniša Gavrančić.
        


Ne propustite