Santareli: "Pripremni mečevi važni da vidimo na kom smo nivou"

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 29.08.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net

Odbojkašice Srbije spremaju se za SP u Holandiji i Poljskoj.

Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli rekao je danas da su prijateljski mečevi sa Holandijom služili da se vidi na kom nivou je igra, kao i da je pružio šansu svim igračicama.

"Dva prijateljska meča protiv Holandije bila su važna za nas, da vidimo na kom smo nivou, da testiramo naš tim i svaku igračicu. Radili smo veoma teško u ovom periodu", rekao je Santareli, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije su u prethodna dva dana u Beogradu odigrale dva prijateljska meča sa Holandijom. U prvom duelu Srbija je slavila sa 3:1 u setovima, dok je juče bolja bila Holandija istim rezultatom.

Santareli je dodao da je svakom selektoru važno da vidi i pozitivne i negativne stvari i da vidi na čemu mora da se radi u narednom periodu, uoči Svetskog prvenstva.

Reprezentativka Srbije Tijana Bošković rekla je da je zadovoljna učinkom posle prvih pripremnih mečeva.

"Svakako ima dosta mesta za napredak. Moramo da uzmemo u obzir da je do početka Svetskog prvenstva ostalo nešto manje od mesec dana i da ćemo imati još pripremnih utakmica. Očekujem da će naša forma ići uzlaznom putanjom i da ćemo na Svetsko prvenstvo otići maksimalno spremni", zaključila je Bošković.

Odbojkašice Srbije će trenirati u Beogradu do 10. septembra, kada je planiran odlazak na turnir u Italiju.

Na turniru u Napulju, od 12. do 15. septembra, igraće Italija, Srbija, Poljska i Turska.

Svetsko prvenstvo će se odigrati u Holandiji i Poljskoj, od 23. septembra do 15. oktobra.

Ne propustite