SP - Tijana nezaustavljiva, Srbija maksimalna protiv Nemačke!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.09.2022.
17:22
Izvor: Sportske.net

Naš tim se sutra sastaje sa Kazahstanom.

FIVB
FIVB

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije pobedile su Nemačku u Lođu sa 3:0, u trećem kolu grupe C Svetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj.

Po setovima je bilo 25:23, 25:22 i 25:23.

Aktuelne šampionke sveta odigrale su dobar meč protiv rivala koji je u prva dva kola rutinski savladao Bugarsku i Kazahstan. 

U sva tri seta vodila se velika borba, a naš tim je u ključnim momentima bio na visokom nivou i uspeo je da ih osvoji. Na taj način je stigao do veoma važnog trijumfa i tri boda.

Srbija sada ima osam bodova, Nemačka je ostala na šest.

Prvi set se igrao bukvalno poen za poen, uz blagu prednost Nemica na početku, koje su tri puta išle na dva poena prednosti. Poslednji put je bilo 9:11. Nakon toga egal i apsolutno neizvestan finiš. Srbija je bila ta koja je imala po poen prednosti u više navrata, sve lopte su u fazi napada išle na Tijanu Bošković i to je bila prava stvar. Bilo je 23:23, a onda je naš tim vezao dva poena i na suvi kvalitet "izvukao" uvodni set.

Drugi set je bio slična priča. Nemačka je povela 13:11, pa Srbija preokrenula na 18:15, ali se u sam finiš ušlo u egalu, bilo je 22:22. Srbija je tada vezala tri poena, dva blokom, a odlučujući je osvojila Tijana Bošković.

Treći set su naše otvorile furiozno, dok Nemice na početku više nisu imale snage da prate taj tempo. Krenulo je sa 3:0, pa je bilo 8:3, pa 15:10 i tada je se činilo da je meč rešen. Nemačka je ipak proradila, pa je u finišu prišla na 20:19, a onda je izjednačila na 21:21. Bojana Drča je dobrim servisima odvela Srbiju na 23:21, a meč lopte nam je donela Tijana Bošković. Ona je smečom u blok stavila tačku na ovaj susret i tako krunisala svoju briljantnu partiju.

Tijana Bošković osvojila je 24 poena za Srbiju. Bianka Buša je dodala osam, a Jovana Stevanović sedam.

U sastavu Nemačke istakla se Hana Ortman sa 14 poena.

Srbija se sutra od 13 sati sastaje sa Kazahstanom.

Ne propustite