Srbi u borbi za evropske trofeje

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 07.04.2022.
16:13
Izvor: Sportske.net

Odbojkaška Liga šampiona ulazi u završnicu.

Povezane vesti

Danas su na programu revanš mečevi polufinala. Sastaju se Zaksa i Jastržebski u derbiju Poljske, dok drugi polufinalni par čine italijanski klubovi Trentino i Peruđa. Prve utakmice dobili su Zaksa i Trentino na terenima rivala.

Aktuelni šampion Zaksa dominantno je slavila u prvom meču protiv Jastržebskog sa 0:3 u setovima i stigla na prag novog finala Lige šampiona i prilike da odbrani titulu najboljeg u Evropi.  Goste su do pobede predvodili Aleksandar Šljivka i Kamil Semenjuk sa po 14 poena, u redovima poraženog Jastržebskog najbolji je bio Tomaš Fornal sa 13 poena.

U italijanskom derbiju Trentino, u kojem nastupaju naši reprezentativci Srećko Lisinac i Marko Podrščanin, savladao je  Peruđu Nikole Grbića sa 2:3 u setovima i stekao prednost pred revanš na domaćem terenu. Italijan Alesandro Mikeloto vodio je Trentino do pobede sa 26 poena, dok je srpski par srednjih blokera sakupio 19 poena na meču, Lisinac je osvojio 12, a Podraščanin sedam poena. Ubedljivo najbolji u ekipi Peruđe bio je naturalizovani Poljak Vilfredo Leon sa 29 poena.

Utakmica Zaksa - Jastržebski igra se od 20 sati, dok pola sata kasnije svoj meč započinju Trentino i Peruđa. Finale je zakazano za 22. maj u Ljubljani.

Ne propustite