Italijankama zlato, Srbiji ovacije!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.09.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani zlato, ali moramo biti ponosni na naše devojke.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u prepunoj "Štart areni" danas poražena od Italije rezultatom 1:3 (26:24, 22:25, 19:25 i 11:25). 

Dobar početak naše reprezentacije obeležila je Milena Rašić za 5:2, ali je na drugoj strani Egonu nagovestila da bi ovo veče moglo biti njeno. 

Srbiju je u igri u prvom setu držala Tijana Bošković svojim snažnim udarcima, pa je bilo nerešeno iz minuta u minut. 

Egonu je počela da greši, Mina Popović je uspevala da zaigra na veoma visokom nivou i upravo nam je ona donela jako bitne poene za 22:20. Imale su naše odbojkašice dve set lopte koje nisu iskoristile, a onda su Milena Rašić i Tijana Bošković uspele da stave tačku na prvi set za 26:24 i opštu radost u "Štark areni" koja je bila prepuna večeras. 

Italijanke nisu pale nakon prvog seta, naprotiv, pala je naša reprezentacija. 

Paola Egonu je igrala maestralno i bila je praktično nezaustavljiva, da bi sredinom seta bila viđena prava serija slabih servisa i sa jedne i sa druge strane. 

Italijanke su pale nakon toga, bilo je to evidentno i trebalo je to iskoristiti, povela je naša reprezentacija sa 22:20, ali su onda gošće uspele da naprave neverovatnu seriju od pet poena i da dobiju set. 

Odlično je Srbija počela treći set, Milena Rašić je ponovo odigrala bitnu ulogu na startu, bilo je 5:1, potom 8:4 posle odličnog bloka, ali se Italija probudila u pravi čas po njih. 

Pad koncentracije naše reprezentacije obeležio je sredinu trećeg seta, blok Italijanki je bio sve bolji, kao i servis, pa nije pomogla ni Tijana Bošković svojim sjajnim smečevima. 

Sila je donela prednost od 4 poena Italijankama za 18:14, a onda su gošće uspele da osvoje drugi set bez nekih velikih problema, utišale su "Arenu".

Očigledan je bio pad našeg tima, kao i umor, Italijanke su veoma brzo stekle ogromnu prednost u četvrtom setu, povele i sa 8 poena razlike, da bi na tajm-autu Zoran Terzić istakao da su naše devojke za njega najbolje na svetu bez obzira na rezultat. 

Italijanke su lagano privele meč kraju, možemo reći i da su zaslužile zlato. 

Ne propustite