Kovačević "izmišljao" poene, ali uzalud, svetski prvak pobedio evropskog!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 04.09.2021.
23:17
Izvor: Sportske.net

Prvi poraz na EP.

BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS
BETAPHOTO/CEV/Jean-Marie Hervio/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije uspela da savlada domaćina Evropskog prvenstva, reprezentaciju Poljske. Domaćin je večeras slavio u Krakovu sa 3:2, bilo je po setovima 21:25, 25:23, 25:20, 20:25 i 14:16). 

Bio je ovo direktan duel svetskog i evropskog prvaka. 

Nije Srbija ušla toliko dobro u meč, Poljaci su bili prvi koji su napravili ozbiljniju seriju pošto su od 10:10 stigli do 14:10 što je bilo ključno za prvi deo meča. Uspevali su naši odbojkaši da prete i da stignu na poen zaostatka, ali je bilo kasno, Poljaci su dobili prvi set sa 21:25. 

Izgledali je da ćemo gledati novu neizvesnost u drugom setu, izabranici Slobodana Kovača su uspeli da povedu 17:16 pred kraj seta, a onda vezali tri poena, sačuvali prednost do kraja seta za izjednačenje. 

Odlično smo počeli treći set, nošeni dobrom atmosferom iz drugog, poveli smo sa 12:6, Poljaci su pokušali da se vrate, uspeli da izjednače na 15:15 i na 17:17, ali se uvek pojavljivao Uroš Kovačević kada je to bilo najpotrebnije za prednost našeg nacionalnog tima u setovima. 

Poljaci nisu dali pobedu Srbima tek tako, imali su blagu prednost tokom većeg dela četrtog seta, a onda napravili sjajan blok na Kovačeviću, pa i na Atanasijeviću za 21:18. Bjenjak je tada sjajno servirao, Kovač ga je presekao tajm-autom, ali prekasno. 

Poljaci su bolje krenuli u petom setu, poveli sa 3 poena prednosti već na samom startu (3:6), ali je Srećko Lisinac preuzeo odgovornost u napadu pa smo uhvatili priključak nakon dobrih servisa Uroša Kovačevića. 

Ipak, Leon je bio nezaustavljiv, vratio je tri poena prednosti, ali nakon servisa Podraščanina Srbija uspeva da se vrati u igru pošto napad Kureka nije uspeo. "Izmislio" je Kovač poen za 12:12, igrali smo bez tehničara, fantastičan servis Luburića, dizanje Lisinca i poen Kovačevića. 

Poljaci su imali prvi meč loptu, pa i drugu koju su iskoristili za pobedu. 

Ne propustite