Srbija ostala i bez bronze, Poljaci odbranili domaći teren

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 19.09.2021.
19:07
Izvor: Sportske.net

Poraz od Italije uzeo danak.

EPA-EFE/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT
EPA-EFE/ANDRZEJ GRYGIEL POLAND OUT

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji ni brozanu medalju pošto su u Katovicama u borbi za treće mesto poraženi od domaće selekcije Poljske sa ubedljivih 3:0 (25:22, 25:16, 25:22).

Poljaci su poveli sa 6:3, a Slobodan Kovač je ne bi li zaustavio seriju rivala zatražio tajm-aut.

Srbija nije dozvolila Poljacima da značajno pobegnu, a prvo izjednačenje na meču usledilo je kada je poenom Uroša Kovačevića naš tim stigao do 9:9.

Odbojka se potpuno rasplamsala tokom prvog seta, a nijedna ekipa nije uspela da se značajnije odmane rivalu.

Poljaci su poveli sa 22:19, pa je Kovač zatražio tajm-aut, koji nije urodio plodom, jer je domaći tim lako i zasluženo stigao do prednosti od 1:0 rezultatom 25:22.

Poljaci su bolje ušli i u drugi set i poveli sa 9:5, a zatim su ovu prednost dodatno uvećali i uspostavili potpunu dominaciju u ovom delu igre.

U drugom setu Srbija apsolutno nije imala šanse da parira domaćinu, pa su Poljaci sa ubedljivih 25:16 stigli do 2:0 u setovima i velike prednosti pred odlazak u treći set.

Poljaci su i tokom trećeg seta bili bolji rival, ali naš tim je pružio veći otpor i nije jeftino prodao kožu kao što je to bio slučaj u prethodnom setu.

Delovalo je u finišu trećeg seta da Poljaci lagano uzimaju bronzu, ali je naš tim pokazao zube u finišu ovo dela igre, međutim ni to nije bilo dovoljno za iznenađenje.

Ne propustite