Srbija osigurala prolaz u osminu finala EP

Autor: Sportske Net
ponedeljak 06.09.2021.
19:33
Izvor: Sportske.net

Pao i Portugal.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije savladali su Portugal rezultatom 3:1, po seetovima 25:15, 25:21, 22:25, 25:17 Ovom pobedom naš tim je matematički obezbedio plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. 

U prvom setu sve je teklo prilično lako za naš tim. Premda su Portugalci poveli 3:1, odmah je tim Slobodana Kovača preokrenuo i sredinom seta obezbedio prednost od nekoliko poena. Ono što je doprinelo lakom osvajanju prvo seta, jeste serija od šest poena za prednost Srbije od 22:13. Lako je naš tim priveo ovaj set kraju. 

U narednom nešto ozbiljnija igra protivnika, ali nedovoljno dobra. Poveli su u ranoj fazi seta i sve vreme čuvali prednost. Naš tim je iskoristio drug set loptu i slavio 25:21.

Taman kada smo se ponadali da će sve teći glatko, Portugal je preuzeo inicijativu. Poveli su 4:1, da bi ih Srbija stigla, ali ponovo su uspeli da se odlepe. Naša selekcija nije nalazila rešenje za blok Portugalaca. Velike probleme imali smo u napadu. Probudili su se naši sredinom seta i stigli do izjednačenja, a potom i poveli 19:18. Na vreme su se vratili Portugalci i vezali četiri poena za novo vodstvo od 23:20. Servis greškom Marka Ivovića Portugal je smanjio razliku u setovima na 2:1. 

U četvrtom, ispostaviće se poslednjem setu, srpski odbojkaši poveli su 3:0 i držali tempo igre do kraja meča. Žestoko su napadali i jedni i drugi, ali je Luburić napravio razliku. Iskoristili su naši prvu meč loptu i slavili 25:17 za konačni trijumf. 

Najefikasniji u našem timu bio Dražen Luburić sa 18 poena, dok je 14 upisao Pavle Perić. 

Ne propustite