Srbija servira za istoriju i ostvarenje sna

Autor: Sportske Net
subota 04.09.2021.
14:11
Izvor: Sportske.net

Dobro poznat protivnik

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije danas igraju finale Evropskog prvenstva i bore se za treće uzastupno zlato Starog kontinenta. U Beogradskoj areni naš tim će se suočiti sa starim znancima, Italijom od 20 sati.

Srbija i Italija odmerile su snage u finalu Svetskog prvenstva u Japanu, kada su izabranice Zorana Terzića slavile. Poslednji njihov susret bio je ne tako davno, na Olimpijskim igrama. Srbija je iznenađujuće lako u četvrtfinalu deklasirala Italijanke sa 3:0. 

Srbija, predvođena kapitenkom Majom Ognjenović i sjajnom Tijanom Bošković, maksimalna je na ovom šampionatu, bez ijednog poraza. Ređale su se pobede nad Bosnom i Hercegovinom, Francuskom, Belgijom, Azerbejdžanom, Rusijom, Mađarskom, opet Francuskom i u polufinalu Turskom.

Izabranice Davidea Macantija su takođe bile maksimalne. One su izgubile set manje od Srbije, a na prvenstvu su savladalea ostvarile su pobede nad Belorusijom, Mađarskom, Slovačkom, Hrvatskom, Švajcarskom, Belgijom, Rusijom i u polufinalu Holandijom.

Srbija će pokušati da stigne do svog četvtog zlata na Evropskim prvenstvima, a Italija do trećeg. 

Naša selekcija igra u Beogradu i kada bi uspela da trijumfuje bio bi to drugi put, posle 2011. godine, ali ostala bi četvrta zemlja kojoj je to pošlo za rukom. Prethodno su to uradile Bugarska 1981. u Sofiji, Demokratska Republika Nemačka (Istočna Nemačka) 1983. u Roštoku, i Holandija 1995. u Arnemu.

Ne propustite