Srbija silno krenula, pa stala i na kraju slavila na startu EP

Autor: Sportske Net
četvrtak 02.09.2021.
22:30
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva Srbija, uprkos izgubljenom setu.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije su na startu Evropskog prvenstva, ubedljivo savladali selekciju Belgije rezultatom 3:1, po setovima 25:13, 25:18. 21:25, 25:20 i tako uspešno otpočeli odbranu trona.

Prvi set prošao je prilično brzo i bez velike tenzije. Naš tim poveo 5:1, zatim povisio na 13:3 , da bi pred sam kraj još povećao prednost i na kraju slavio u prvom setu sa 12 poena razlike. Srbija je bila nezaustavljiva. 

U narednoj deonici Kovačević je nastavio da u ritmu iz prvog seta i upisao svoj deveti poen početkom drugog dela. Belgija je bila nešto bolja u nastavku, ali nedovoljno da ozbiljnije pripreti srpskoj selekciji. Međutim, ovo je bila samo uvertira u dramatičan treći set. 

Poveli su Belgijanci 5:2, zatim su u jednom momentu imali pednost od sedam poena pri rezultatu 13:6. Naš tim se mučio sa prijemom, ne nalazivši rešenje za silan napad protivnika. Međutim, po ulasku Atanasijevića na teren, stvari su krenule nabolje. Smanjila je Srbija prednost na 18:16, ali je Belgija ponovo vezala dva poena i povećala razliku i potom iskoristila drugu set loptu. 

Poslednji set srpski tim je otvorio vrlo dobro i odmah na startu napravio razliku. Atanasijević je nastavio gde je stao, a povratio se i Kovačević. Vodila je Srbije 17:10 sredinom seta, dok je Belgija bila bez rešenja u odbrani. Ipak, zahvaljujući blagom padu u igri našeg tima, a poboljšanom napadu primakla se Belgija, ali nedovoljno. Srbija je osvojila set 25:20. 

Naš tim predvodio je Uroš Kovačević sa 28 poena, dok je Ivović upisao 13. 

Ne propustite