Silna Srbija posle ludnice u finalu Evropskog prventva!

Autor: Sportske Net
petak 03.09.2021.
19:19
Izvor: Sportske.net

Borba od prvog do poslednjeg seta.

CEV
CEV

Povezane vesti

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva u odbojci! Naš tim je pobedio Tursku, finalistkinje iz 2019. godine rezultatom 3:1, po setovima 32:24, 28:26, 25:23, 15:13 posle spektakularnog meča u Beogradskoj areni. 

Ovo je treće uzastupno finale za tim Zorana Terzića, gde će se sastati sa boljim iz duela Italije i Holandije. 

Susret Srbije i Turske je svakako onaj koji je svim ljubiteljima odbojke bio jedan od omiljenih. Finale pre finala, malo je reći. 

Turska je dobro otvorila meč i povela 3:0, ali se Srbija brzo vratila i izjednačila. Potom su Turkinje vezale pet poena, da bi naš tim i to nadoknadio i od druge polovine gledali smo rezultatku klackalicu. U prvom setu je odigrano 66 poena, nakon koji je slavila Turska, iskoristivši osmu meč loptu. 

Prilično sličan scenario i u drugom setu, samo je ishod bio drugačiji. Srbija je povela ovoga puta, da bi Turska izjednačila kod 16:16. Povele su protivnice 21:18, ali je Srbija greškama Turkinja i zahvaljujući sjajnoj Tijani Bošković uspela da se povrati. Milena Raši, pa Tijana, koja je pogodila dijagonalu donele su Srbiji set-loptu, koju je naš tim iskoristio za izjednačenje. 

U trećem setu smenjivalo se vodstvo oba tima. Erdem na jednoj strani Rašićeva na drugoj. Baladin je Turskoj donela prednost od 19:17, ali je Mina Popović prekinula seriju. Pri rezultatu 23:23, Srpkinje su vezale dva poena i povele 2:1 u setovima. 

Četvrti set naš tim je počeo silno. Napadačka odbojka na strani Srbije dala je rezultata. Tijana Bošković nastavila je da "tuče" blok protivnica, dok je Katarina Lazović je odigrala odlično u polju. Ovo je bio najlakši set na meču. Turkinje su se umorile, dok je Srbija ispisala istoriju u plasirala se u finale Evropskog prvenstva. 

Tijana Bošković je bila najbolja u srpskom timu sa 37 poena. 

Ovo je 24. pobeda evropska uzastupna pobeda naših odbojkašica. 

Ne propustite