Odbojkaši nastavili pobednički niz

Autor: Sportske Net
petak 03.09.2021.
22:31
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda u Poljskoj.

CEV
CEV

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije nastavili su uspešan dan naše reprezentacije u ovom sportu. Ekipa Slobodana Kovača upisala je svoju drugu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Srbija je slavila protiv Ukrajine rezultatom 3:0, po setovima 27:25, 26:24, 25:21. Iako je rezultat na kraju bio 3:0, ovo je bio vrlo zahtevan i težak meč za obe ekipe. 

U prvom setu bilo je prilično dramatično. Smenjivala se prednost od polovine seta. Ukrajina je imala set loptu pri rezultatu 25:24, ali je Srbija vezala tri poena i povela 1:0. 

U istom ritmu igrao se i naredni set. Selekcija Ukrajine je povela 5:2, da bi Srbija izjednačila kod rezultata 9:9. I ponovo je u samom finišu bio egal, a naš tim je ponovo vezao dva ključna poena i duplirao prednost. 

U poslednjem setu Srbija je stekla ranu prednost, koju je čuvala. Sredinom seta bilo je 15:10. Igrala je naša selekcija mnogo bolje, gotovo bez greške. Popravila je blok i servis, što je dalo rezultata. Srbija se u jednom delu igra previše opustila, pa je Ukrajina stigla do izjednačnje. Vratili su se evropski prvaci pre svega zahvaljujući dobrom servisu i iskoristila prvu meč loptu za konačnih 3:0. 

Najbolji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 16 poena, dok je Uroš Kovačević stao na 13. 

Ne propustite