Srpkinje u polufinalu Evropskih igara!

Autor: Beta Beta
utorak 23.06.2015.
23:01
Izvor: Beta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Evropskih igara u Bakuu, pošto je u četvrtfinalu savladala Belgiju sa 3:2, u setovima 25:22, 19:25, 25:14, 21:25, 19:17.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Najefikasnija u reprezentaciji Srbije bile su Jelena Nikolić i Tijana Malešević sa po 20 poena, dok su Milena Rašić i Marta Drpa postigle po 14.

U selekciji Belgije istakla se Laura Hejrman sa 19 poena, a Šarlot Lejs dodala je 17.

Selektor odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je posle meča da je očekivao tešku utakmicu i dodao da je bilo mnogo oscilacija u igri.

"Danas smo u određenim delovima igrali dobro u određenim delovima utakmice ne. Imali smo mirnoću u igri koja je rezultirala lakim vođstvom, opet u drugim nismo. Bili smo mnogo tvrdi u terenu na njihove lagane lopte i nismo reagovali na pravi način", rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Poslednji odlučujući poen Srbija je osvojila posle greške, odnosno "pecanja" blokerke Belgijske reprezentacije koje sudija nije video. Trener selekcije Srbije zatražio je video čelendž i ispostavilo se da je bio u pravu. 

"Video sam po izrazu lica blokera Belgijske reprezentacije da je napravila grešku i na osnovu toga sam zatražio čelendž i ispostavilo se da sam dobro uradio", dodao je on..On je dodao je srećan zbog "hrabre igre" u petom setu i plasman u polufinale.

Srbija će se u polufinalu Evropskih igara sastati sa Poljskom, koja je ranije danas pobedila Nemačku sa 3:2 u setovima.

Ne propustite