Terzić: ''Dobro će nam doći odmor''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.09.2015.
23:46
Izvor: Beta

Posle nove pobede naše ženske odbojkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu, i direktnog plasmana u četvrtfinale, selektor Zoran Terzić ima dosta razloga za zadovoljstvo.

BETA/BETAPHOTO/FIVB/EV
BETA/BETAPHOTO/FIVB/EV

Povezane vesti

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić kazao je da je ekipa u današnjoj pobedi protiv Rumunije na Evropskom prvenstvu igrala "uglavnom dobro", pohvalio je tim i kazao da će ekipi značiti odmor.

"Osim početnih 8:0 za Rumuniju, igrali smo uglavnom dobro. Znamo koliko igračice mogu, ali u narednim utakmicama, kada će izmene morati da zamene startere, moraće da imaju trening, neku utakmicu u nogama jer je tako lakše igrati.

Danas su iskoristile svoju šansu da imaju dobar trening i da na najbolji način završimo takmičenje u grupi. Sada i odmorni i koliko je moguće sveži idemo u nastavak takmičenja",
rekao je Terzić posle meča.

Srbija je savladala Rumuniju sa 3:0 i tako prvu fazu takmičenja završila sa tri maksimalne pobede. Sada sledi dva dana odmora, pa četvrtfinale.

"Možda nismo najumornija, ali smo ekipa koja je najviše igrala ove godine (četiri takmičenja), tako da nam je svaki dan odmora nam je dragocen. S druge strane postoji opasnost da se ispadne iz ritma ako se duže odmara, ali ja verujem da neće do toga doći. Mi smo ove godine igrali mnogo, mislim da neće dva dana biti strašno što dva dana nećemo igrati utakmice", rekao je Terzić.

Protivnik Srbije u četvrtfinalu biće pobednik duela Belgija-Češka.

"Belgijanke su favoriti u tom duelu, ali ništa, naravno, nije sigurno. Mi treba da se spremimo da odigramo maksimalno ko god da bude protivnik, a biće sigurno teško. Teško je bilo koga pobediti dva puta na istom takmičenju kao mi Češku. Belgijanke su nam nezgodan protivnik, uglavnom su se naše utakmice poslednjih godina završavale u pet setova. Treba očekivati tešku utakmicu, a mi ćemo se maksimalno pripremiti za nju i odigrati na pravi način"
, rekao je Terzić.

Libero Suzana Ćebić kazala je da se ekipa sada okreće novom protivniku.

"Ovo je bila idealna prilika da se odmore devojke koje su igrale prve dve utakmice. Ostale su maksimalno odradile svoj posao. Sada se okrećemo narednom protivniku. Posvetićemo se treninzima i što boljoj pripremi za narednog rivala",
kazala je Ćebićeva.

Ona je ocenila da Srbija treba da se koncentriše na svoju igru u nastavku takmičenja.

"Naša igra je od prve do poslednje utakmice bila na visokom nivou, tako da treba da se koncentrišemo na sebe i svoju igru. Pokazale smo da nemamo problem kad tako razmišljamo. Samim tim što je četvrtfinale, utakmica je jako bitna, a svaki protivnik je nezgodan", rekla je ona. 

Ne propustite